(D)waas

Op weg naar de kleedkamer had hij al spijt. “Wat heb ik nou toch gedaan, dacht ik. Ik had me uit de tent laten lokken. Niet slim”, reageert Vinny van Kleef op de rode kaart die hij ontving, een handvol tellen nadat hij nota bene zelf de gelijkmaker voor LSV had gescoord. Jennende supporters van de tegenstander en met name de frustraties over zijn eigen team lagen volgens de 21-jarige aanvaller aan de veldverwijzing ten grondslag.

Het kan snel gaan. Vorig seizoen werd Van Kleef nog kampioen met LSV. De lol daarvan verdween toen een aantal spelers hun vertrek aankondigde. “Ik zag de bui al hangen en gaf aan ook rond te kijken. Uiteindelijk hebben ze me toch weten om te praten.” Ook dat tot zijn spijt. “We staan nu laatste en dat zal niet veranderen. We hebben te weinig kwaliteit. Dinsdag zijn bovendien ook nog eens twee van de beteren gestopt. Dus ja, ik loop met een hoop frustratie in mijn lijf te voetballen.”

Die geagiteerde houding kwam Van Kleef op deze zondagmiddag tegen EMK duur te staan. “Het ging er op het veld af en toe al stevig aan toe. En toen begonnen die mannen langs de kant dingen te roepen, zoals ‘die mongool scoort toch niet’. We stonden op een gegeven moment alweer achter en toen gebeurde het.”  Van Kleef prikte zowaar zijn eerste goaltje van het seizoen binnen en rende demonstratief richting zijlijn. Waar hij de bewuste personen de huid vol schold. “Wat ik zei? Een heleboel, maar het woord kanker zat daar inderdaad bij, ja.” Waarop de scheidsrechter van dienst besloot Van Kleef weg te sturen.

Bijsterveld

“Terecht.   Ik heb de schorsing al binnen: twee wedstrijden. Of ze me zullen missen? Niets ten nadele van de jongens die er nu in staan,want die doen hun best en kunnen niet beter. Maar met deze selectie heeft LSV sowieso niets te zoeken in de vierde klasse.  Misschien krijg ik tijdens de winterstop de gelegenheid om over te stappen naar een andere club. Met mijn snelheid en gevoel voor de ruimte kan ik de vierde klasse zeker aan, vind ik.” Saillant detail: bij EMK loopt inmiddels een spits die dat tot dusver ook in daden heeft waargemaakt. Ruud Bijsterveld scoorde in Lennisheuvel (1-7) vijf doelpunten  en een week eerder al vier keer.  Voor een reactie van Bijsterveld op amateurvoetbaleindhoven.nl, klik hier.

Be Sociable, Share!