‘Durfde toen niet eens te kijken’

foto Gerald van Zanten

Als de absolute favoriet voor de titel zou John Laponder zijn team niet willen afschilderen. Maar als de selectie van GVV’63 enigszins gevrijwaard blijft van blessures en schorsingen denkt de coach dat de zaterdagderdeklasser een gooi kan doen naar promotie. “Hoewel we in dat geval waarschijnlijk een zware tijd tegemoet gaan, want met louter eigen jongens is het een trede hoger een stuk moeilijker.”

Vooralsnog zijn dat zorgen voor later, niet meer dan toekomstmuziek. Eerst maar eens proberen om bijvoorbeeld die huidige ongeslagen status vast te houden. “We verloren tot nu toe alleen voor de beker van Theole. Dat zegt onder meer iets over de progressie die GVV gemaakt heeft. Kijk alleen maar naar het passen en trappen. Toen ik drie jaar geleden begon, durfde je bij wijze van spreken af en toe niet eens te kijken. Zo matig. Maar ook op dat onderdeel is het met de tijd stukken beter geworden. Voormalig topamateur Marc Vink uit Gameren traint op de dinsdagen geregeld mee en bevestigt onze bevindingen.”

Sparta’30

Hetgeen niet betekent dat het elke week smullen is bij GVV. “Nee, maar het zou ook niet reëel zijn om dat te verwachten op dit niveau. Toch ben ik behoorlijk tevreden over de voortgang bij deze club. De trainingsopkomst is een belangrijke graadmeter en de mate daarvan toont aan dat we lekker bezig zijn. In principe spelen we altijd op dezelfde manier. Dat houdt in vroeg druk zetten en met de blik vooruit. Onlangs tegen Zuilichem scoorden de spitsen ook weer eens en dat geeft extra vertrouwen. Zaterdag wacht ons opnieuw een derby, die tegen Sparta’30. Al is die minder beladen dan een week geleden. Een degelijke ploeg, die de kunst van het wachten beheerst. Voor ons dus zaak niet in hun val te trappen. Hoe? Nou, de verdedigende middenvelder zal deze keer ook echt puur defensief moeten denken”, aldus de voormalige speler van FC Den Bosch en FC Eindhoven, die met de leiding van de club een contractverlenging voor één jaar overeenkwam.

“De samenwerking is nog altijd prima en als ook de spelers aangeven dat ze niet toe zijn aan iets anders, waarom niet? Met mijn TC2 mag ik tot en met de tweede klasse trainen en daar zal het later heus weleens van komen. Wie weet volgend seizoen met GVV, ja. TC1? Zeker, maar met een maar. Daar gaat namelijk naast een behoorlijk bedrag ook een hoop tijd en energie in zitten en daarvoor ben ik eveneens afhankelijk van de medewerking van mijn baas. Die gelukkig voetbalminded is, dat scheelt.”

Be Sociable, Share!