‘Dubbele motivatie’

Ad van Seeters DESKDESK bevindt zich in deze dagen in een emotionele achtbaan. De verslagenheid is enorm binnen de vereniging na het overlijden van de zoon van Marc Janssen, de sportverzorger van de Kaatsheuvelse eersteklasser. ‘De pijn en het verdriet van Marc en zijn gezin is met geen pen te beschrijven, maar toch vond hij de kracht om ons per sms succes te wensen tegen TSC. Toen ik zijn bericht voorlas in de kleedkamer, voelden wij de rillingen als het ware bij elkaar over de rug lopen”, aldus Ad van Seeters.

Je druk maken om een voetbalwedstrijd is in deze context één van de laatste dingen waaraan je zou denken. Toch? “Het brengt dubbele gevoelens teweeg. Als groep proberen wij Marc te steunen waar mogelijk. Als wij hem door middel van onze prestaties ook maar een heel klein lichtpuntje in de vorm van een eerbetoon kunnen bezorgen in deze gitzwarte periode, is dat het minste wat wij kunnen doen”, zegt de coach van DESK na de 1-2 winst bij TSC op dinsdagavond en daardoor plaatsing voor de nacompetitie.

Verplicht

Op de plaats waar voor Jurre Janssen donderdagmiddag een herdenkingsdienst is georganiseerd – het hoofdveld  – speelt DESK op vrijdagavond (20 uur) tegen Deurne, de nummer elf van de Hoofdklasse B. “Pas op die dag zal ik me meer in de tegenstander verdiepen. Momenteel hebben we andere dingen aan ons hoofd. Maar als het zover is, zullen we er uiteraard wel alles aan doen om een resultaat neer te zetten. Met een dubbele motivatie”, verzekert Van Seeters, die vanwege blessures geen beroep kan doen op vier reguliere basisspelers: Imdat Solmaz, Stijn Bergmans, Aaron van Seeters en Lars Schimmer. “Vooral het ontbreken van Solmaz is een aderlating, dat is een speler die het verschil kan maken. Wellicht bestaat de kans dat Schimmer in de return bij Deurne (23 mei) beschikbaar is. Aan de andere kant moet je daar niet teveel de nadruk op leggen. We hebben een redelijk brede selectie en dat betaalt zich nu uit. We gaan onze stinkende best doen. Dat zijn we zeker in het kader van de huidige gebeurtenissen minimaal verplicht naar alles en iedereen binnen de club en Marc in het bijzonder.”

Be Sociable, Share!