Dubbel gevoel voor John Taks

Uiteraard kwam de nodige voetbalhumor om de hoek kijken naar aanleiding van het duel tussen Hoeven en Alliance en de bijzondere betrokkenheid daarbij van John Taks. De Sprundelaar, ex-prof van RBC (foto), is momenteel nog assistent-coach van de Roosendalers, maar staat vanaf komende zomer in Hoeven voor de groep. Dolle pret bij Alliance na de winnende 1-2 ver in blessuretijd. Taks liet de steekjes en kwinkslagen allemaal maar over zich heen komen.

“Ik zat toch enigszins met een dubbel gevoel op de bank. Aan de ene kant ben ik nog in dienst van Alliance en het is niet meer dan logisch dan dat ik het seizoen daar op een correcte manier afsluit. In de aanloop naar deze wedstrijd toonde ik volgens mij dezelfde instelling zoals ik die normaal ook heb. Dus fanatiek meelevend. Maar toch had ik in mijn achterhoofd dat een nederlaag slecht was voor mijn toekomstige werkgever”, gaf Taks toe dat niets menselijks hem vreemd is.

Toen het duel in de tweede helft op een remise leek af te koersen, zou dat in ieder geval gevoelsmatig een prima uitslag voor Taks zijn geweest. “Alliance had een veldoverwicht, maar Hoeven was gevaarlijk met uitbraken. Maar eigenlijk was het allemaal net niet. Totdat die bal in de 93ste minuut precies voor de voeten van Marijn van Beers viel. Letterlijk uit de lucht. “Mijn welgemeende excuses trainer, zei Van Beers, maar toch lekker dat ik er twee gemaakt heb in verband met het topscorerklassement. En succes volgend jaar in de vierde klasse, werd er geroepen.” Een beetje voorbarig, maar vooralsnog lijkt het er wel op dat Hoeven sowieso een heel zware strijd om lijfsbehoud wacht. “Zo reëel moeten ze zijn in Hoeven. Ik hoop natuurlijk van niet, maar in het andere geval zal mijn motivatie om voor de eerste keer als hoofdverantwoordelijke bij de senioren aan de slag te gaan daar absoluut niet onder lijden.”

Be Sociable, Share!