‘Druk leg je vooral jezelf op’

Sinds de nederlaag bij Nemelaer, eind maart, is Brabantia met de volle mep uit vier duels bezig aan een ondeugend reeksje. Zodanig zelfs dat ze in Haaren wellicht een beetje nerveus aan het worden zijn? JEKA bracht de koploper zondag namelijk voor het eerst in twaalf wedstrijden ten val en de voorsprong – op datzelfde Brabantia – is nog ‘maar’ vijf punten.

“Wij houden ons niet bezig met de titel”, beweert Frank Weijers. De coach van Brabantia (foto) zegt zich met zijn ploeg weliswaar te richten op het binnenhalen van een titel, maar dan die van periode drie. “Ik weet dat Nemelaer ook nog moet inhalen bij Geldrop, dat bij winst in dat duel winnaar wordt van de tweede periode. Maar het lijkt me beter vooral naar onszelf te kijken. Die opmars? We zijn weer compleet. En als we dat zijn, blijkt waartoe we in staat zijn. Dan kunnen wij heel goed voetballen”, zegt Weijers aan de vooravond van de ontmoeting met de amateurs van PSV. “Wij willen revanche nemen voor die smadelijke 5-1 uitnederlaag. En om half vijf zien we wel wat de rest gedaan heeft.”

Bijvoorbeeld Nemelaer tegen Longa. “Ik ken een paar jongens, maar om nou te zeggen dat dit een speciale wedstrijd is wat betreft rivaliteit. We gaan weer volle bak, zoals altijd. En JEKA dan? Klopt, was minder van onze kant. Volgens mij hebben wij van die ploeg nog nooit gewonnen. Aan de andere kant moeten we die partij niet teveel dramatiseren. Je kan daar een keer tegenaan lopen. In het achterhoofd houd je er rekening mee dat je een keer kunt verliezen na zo’n lange serie zonder nederlagen. Kijkend naar onze groep, hoe we er mee omgaan en hoe er deze week onderling over gesproken wordt, verwacht ik dat JEKA een incident was”, zegt spits Kevin van Kempen.

Bespiegelingen

Daar gaat Piet Drijvers ook vanuit. “Druk? Dat is toch vooral iets dat je jezelf oplegt. Volgens mij valt het allemaal wel mee. Vanaf het begin roep ik al dat je van wedstrijd tot wedstrijd moet leven en dat is nu nog steeds zo. Wij moeten niks. Maar wij willen wel. Je kunt gaan bespiegelen totdat je een ons weegt, maar wat brengt dat? Natuurlijk realiseren wij ons dat we deze voorsprong eigenlijk niet meer mogen weggeven. Weet je waar het om draait? Dat wij straks aan het eind van de rit kunnen zeggen dat we er werkelijk alles aan gedaan hebben. Als we dan kampioen zijn, gaan alle remmen los. En indien niet, dan zullen wij als sportmensen enorm teleurgesteld zijn. Om vervolgens een paar dagen later tot het besef te komen dat Nemelaer een fantastisch seizoen gedraaid heeft.”

Be Sociable, Share!