Drie keer is …..

Over een week wordt Desley Ubbink pas 18, maar toch heeft hij al twee profclubs op zijn cv staan. En daar komt binnenkort een derde bij. “Willem II wordt meer dan waarschijnlijk mijn laatste kans. Ik zal er alles aan doen om mijn droom te realiseren”, zegt de CIOS-student vanaf zijn schoolkamp. In Tilburg sluit Ubbink aan bij de A1. Stiekem hoopt hij op meer. Over kippenvel in De Kuip en zijn fluwelen traptechniek.

Zondag, in de beslissende wedstrijd van BSC om promotie naar de tweede klasse, had hij er weer eentje in liggen. “Mijn specialiteit? Nou ja, ik scoor best vaak uit vrije trappen. Maar ook velddoelpunten, hoor. Vijftien in totaal dit seizoen, mijn eerste bij de senioren. Met twee treffers inclusief promotie afscheid nemen van je oude cluppie, mooier kon het niet.” Ubbink acteerde deze jaargang veelal vanaf de vleugels, maar is door Willem II gehaald als aanvallende middenvelder. “Van nature ben ik rechts, maar kan met links ook het nodige. Ja, ik ben een voetballer die vooral vanuit balbezit denkt en handelt. Omschakelen is een verbeterpunt, zeg maar. Altijd al geweest.”

Zijn kwaliteiten aan de bal waren en zijn bovengemiddeld. Zodanig dat Feyenoord hem als E-pupil vroeg in Rotterdam te komen voetballen. Dik vijf jaar zat Ubbink in het busje dat de talenten vanuit West Brabant naar Varkenoord vervoerde. Op het laatst reisde hij zelf per trein. “Op zich was dat allemaal nog te doen. Maar de school in Rotterdam ging me tegen staan. Om die reden ben ik vertrokken. Voetbal is geweldig, maar school is ook belangrijk. Ik kreeg nog een brief van Feyenoord of ik het zeker wist. Ja, sportief ging het goed. Heb mooie toernooien meegemaakt in Qatar en op Mallorca. Heb diverse voorwedstrijden mogen spelen in een volle Kuip. Echt kippenvel!”

Na Feyenoord bracht het jaar RBC Ubbink niet wat hij had gewild. “Als eerstejaars B-junior kreeg ik daar nauwelijks speeltijd. Hoe ik me ook inspande, je kreeg gewoon geen kans.” Terug naar BSC dan maar. Dat hij daarnaast kon gaan zaalvoetballen was mooi meegenomen. “Daar stop ik nu mee, klopt. Nog één keer wil ik alles op een doorstart in het profvoetbal zetten. Mijn rooster wordt straks aangepast aan de trainingstijden. Ik heb er zin in.”

Be Sociable, Share!