D’r op of d’r onder

Als Taxandria dit seizoen bovenin nog een rol van betekenis wil spelen, zal er zondag gewonnen moeten worden van koploper PSV. “Klopt, dat heb ik de groep ook op het hart gedrukt. Bij winst zetten we de top van het klassement op z’n kop, bij ieder ander resultaat vliegen we er af”, pookt Kees van Loon het vuurtje vooraf alvast wat op. “Bovendien hebben wij wat goed te maken tegen PSV, want in Eindhoven heeft Taxandria voor rust gefaald. Binnen 25 minuten stonden we toen met 3-0 achter.”

Die eerste helft bij PSV kreeg in het verdere verloop tot dusverre geen herhaling meer en dat is voor Van Loon een signaal dat de stijgende lijn van structurele aard is. “Drie weken geleden bij Haarsteeg vond ik ons dominant, terwijl Haarsteeg PSV nadien versloeg. Met andere woorden: PSV is niet onfeilbaar, die hebben in januari een flinke knauw gekregen, dat kan niet anders. Ik vind de onderlinge verschillen in deze tweede klasse sowieso miniem. BVV staat onderaan, maar dat verbaast me steeds weer. Die ploeg hoort mijns inziens voetbalinhoudelijk bij de betere teams.”

Zoals Taxandria? “Vind ik wel. Veel jeugdig talent met doorgroeimogelijkheden. Soms missen we alleen wat slimmigheid. Vandaar ook dat wij gaan bekijken of we deze groep kunnen aanvullen met één of twee oudere spelers. De balans zal dan beter worden.” Van Loon (links op de foto tijdens het zetten van zijn krabbel) wil vooruit met Taxandria en gaf daar blijk van door zijn contract met twee jaar te verlengen. Alleen als er een ‘heel mooie zaterdagclub’ voorbij komt, heeft Van Loon de vrijheid om te gaan praten. “Mijn gevoel ligt bij Taxandria, maar ik wil ook graag eens in de top van het zaterdagvoetbal werken. Ook vanuit privéperspectief, omdat ik dan mijn twee zoons zou kunnen zien voetballen. Maar voor alle duidelijkheid: er speelt momenteel niets en ik richt me volledig op Taxandria.”

Be Sociable, Share!