DOSKO stelt nadrukkelijk kandidatuur

DOSKO-coach Peter SweresDe eerste mededeling die DOSKO-aanvoerder Rob Dietvorst direct na afloop meekreeg, was de stand bij Halsteren. Verklaarbaar, want samen met zijn broer Bart speelt Rob na de zomerstop immers voor de buurman annex rivaal. Die momenteel – onverwacht – moet strijden voor lijfsbehoud in de eerste klasse. Terwijl DOSKO mikt op een plaatsje in de Hoofdklasse. Hetgeen dus zomaar op een verschil van twee niveaus zou kunnen uitlopen en in vervolg daarop wellicht een heroverweging. “Wij hebben in ieder geval al geanticipeerd op hun vertrek”, stelde Peter Sweres nuchter na de 2-0 zege van DOSKO op Meerssen.

Waarmee de Bergense coach uiteraard niet bedoelde dat hij de Dietvorstjes er niet graag bij zou willen houden. Niemand is onvervangbaar en het feit dat de speaker vlak voor tijd bij wijze van uitzondering het gehele team van DOSKO als ‘man of the match’ aanduidde, onderstreepte dat nog maar eens. Maar toch, ‘box-to-box-spelers’ met een loopvermogen waarvan een paard de hik krijgt, dynamiek, tactisch inzicht en daarnaast ook voetballend vermogen…. “Zulke types ga je niet snel vinden als vervangers,nee. Dus zullen we het straks mogelijk anders gaan invullen”, liep Sweres desgevraagd alvast een beetje vooruit op wat nu nog zorgen voor later zijn.

Eerst wil hij met geel en rood de Hoofdklasse bereiken. En wie zijn team tegen Meerssen zag voetballen, kan niet anders dan concluderen dat DOSKO daar sportief absoluut iets te zoeken heeft. Wat een drive, wat een aanvalslust, wat een plezier in het spelletje straalt dat DOSKO uit! Het duel finishte uiteindelijk op 2-0, maar iets in de trant van 5 of 6-1 had de verhoudingen meer recht gedaan. “Dat was het enige wat ik de ploeg vandaag kon verwijten. We hadden vaker moeten scoren. Marvin Bedaf had zijn dag niet, nee. Hoewel hij zich natuurlijk wel telkens in de positie manoeuvreerde  om te scoren”, vond Sweres.

Balverlies

Het geel en rood van DOSKO

Terwijl zijn mannen voor de deur van de kleedkamer bijeenklitten onder het genot van een pilsje met de volumeknop van de sound blaster vol open, beweerde Sweres dat het beste van DOSKO nog moeten komen. “Op details kunnen wij absoluut nog stappen maken. En hoe verder en hoger je komt, des te belangrijker zullen die dus worden. Balbezit of balverlies? Ik denk dat onze grootste kracht schuilt in het spel zonder bal. Door voortdurend druk op bal en tegenstander te geven, kunnen we uiteindelijk realiseren wat we het liefst doen: vooruit voetballen.” DESK of Deurne wordt de opponent in de eindstrijd. “Vrijdag heb ik DESK-Deurne gezien. Voorkeur? Heb ik niet. Wij willen promoveren en dan moet je simpelweg verslaan wie je tegenkomt”, aldus Sweres, terwijl zijn spelers het een paar meter verderop aan de decibels te horen naar hun zin blijken te hebben.

“Weet je wat werkelijk onze kracht is? Plezier! Ik heb al eens eerder gezegd dat het een genot is met deze gasten samen te werken. Werken als er gewerkt moet worden, maar met daarnaast ook heel veel ruimte voor plezier met elkaar”, verzekerde Sweres, die toen nog niet wist dat Halsteren de hindernis BSC zou overleven na het nemen van strafschoppen en tegen Moerse Boys op gaat voor klassenbehoud. “Eén ding weet ik zeker: Rob en Bart Dietvorst zullen nergens het plezier ondervinden dat ze hier hebben. Gegarandeerd. Waarom dan toch dat vertrek? Dat mag je zelf bedenken…”

Herkansing

Overigens, mocht DOSKO stranden tegen Deurne of DESK (en andersom), dan geldt voor alle finalisten van deze nacompetitie een herkansing. Omdat in de Hoofdklasse A op zondag een ploeg (Hilversum) wegvalt,  komt er minimaal één plaats vrij. De verliezers van de wedstrijden Goes-Best Vooruit en Deurne/DESK-DOSKO spelen daardoor een extra wedstrijd tegen elkaar. Ook de verliezers van de Hoofdklasse A en Hoofdklasse C spelen een dergelijke wedstrijd. De winnaars van die wedstrijden spelen vervolgens een halve competitie met voor de uiteindelijke nummer één een ticket voor de Hoofdklasse.

Be Sociable, Share!