DOSKO ruikt nog kansen

foto GJ van Linschoten

foto GJ van Linschoten

Ook al wint nummer twee DOSKO zondag de topper van lijstaanvoerder De Valk, dan nog bedraagt de achterstand van de debutant uit Bergen op Zoom vijf verliespunten. “Teveel? In deze klasse is alles mogelijk, dat hebben de resultaten tot nu toe wel bewezen. Dus nee, na onze nederlaag bij DESK vinden wij niet dat het kampioenschap beslist is. Het is nog niet gedaan”, stelt Mesut Kartal.

De aanvaller die in januari vergeefs trachtte een profcontract te verdienen in Turkije. “Ik kon als amateur blijven bij Genclerbirligi, maar dat wilde ik niet. Ik moet daar ook in mijn levensonderhoud kunnen voorzien. Dan liever voetballen bij DOSKO en het leventje leiden dat ik hier in Nederland heb. Momenteel ben ik werkzoekende, maar in september start ik sowieso met een HBO-opleiding bedrijfseconomie.”

Bij welke club Kartal dan voetbalt is nog niet duidelijk. Dat kan afhangen van de beslissing die de technische leiding van Willem II neemt. Woensdagmiddag werkte een Kartal een stagewedstrijd af in Tilburg en komend weekeinde krijgt hij te horen of er een tweede duel in zit voor hem. “Het uiteindelijke doel is een plaats in de selectie van Jong Willem II voor volgend seizoen. Als ik de kans krijg, pak ik die. Ook als DOSKO straks naar de Hoofdklasse zou promoveren, ja. Ik hoop ooit profvoetballer te worden en als je al bij een BVO voetbalt, is die mogelijkheid nou eenmaal groter. Zeker als ik me daar op dezelfde manier doorontwikkel zoals ik dat de laatste tijden bij DOSKO heb gedaan.”

Vooruitgang

Wat er eventueel verder op zijn pad komt, weet Kartal momenteel uiteraard niet. En als DOSKO uiteindelijk de ploeg wordt waar hij na de zomer voor speelt, is dat voor de Turkse Nederlander geen straf. “Wij zijn sinds mijn komst medio 2011 van RBC namelijk duidelijk beter geworden. Ook na onze promotie merk je dat wij tegenwoordig anders benaderd worden door tegenstanders. DOSKO heeft respect afgedwongen. Dat wij bij DESK verloren, lag vooral aan onszelf. Na rust speelden we ons positiespel niet meer en daar moeten wij het voornamelijk van hebben, jammer. Voorin rouleren we normaal gesproken constant. Tegenstanders hebben daar moeite mee”, weet Kartal, die tot nu toe al dertien doelpunten maakte. “Dat is vergeleken met het verleden een flinke vooruitgang. Dus niet alleen het team is sterker geworden, ook de spelers individueel. In augustus hadden wij nog geen idee van wat ons te wachten stond. Voor handhaving zouden we toen getekend hebben. Nu niet meer. Deelname aan de nacompetitie hebben we al op zak en nu gaan we vol voor onze kampioenskansen en heel de club leeft daarbij met ons mee. Hopelijk staat er De Valk net zoveel publiek langs de lijn als in de derby met Halsteren.” In diverse opzichten staan Kartal zodoende spannende dagen te wachten…

Be Sociable, Share!