‘Dit was mijn kans’

foto Amsteleind.nl

Twee jaar geleden werd hij door sv TOP benaderd en daarvoor al eens door OJC Rosmalen. Destijds achtte hij de tijd nog niet rijp. Toen de laatste club zich onlangs opnieuw meldde bij Ferdy van den Berg, hapte de 21-jarige aanvaller van Margriet na een bemoedigend onderhoud toe. “Een flink stap inderdaad vanuit de tweede klasse naar de hoofdklasse. Maar wel een uitdagende. Ik verwacht veel te kunnen leren. En ja, ik heb de toezegging dat ik een eerlijke kans zal krijgen.”

Bij Margriet werd over het algemeen positief gereageerd op zijn positieverbetering. “Een juiste keuze, zeiden de meesten. Je moet die kans altijd pakken. En mocht het niet lukken, dan kun je altijd terugkomen. Zo denk ik er zelf ook over. Het moment is daar, dat voel ik”, aldus de rechtsbuiten, die ook vanaf links uit de voeten kan. “Ik ben een speler van de actie en de assist. Ik scoor weleens een goal, maar niet overdreven veel. Dus die reacties van sommigen die zeiden dat ik eerst een stuk of dertig doelpunten moet maken, voordat ik aan zo’n stap mag denken, die neem ik niet al te serieus.”

Eerst wil de medewerker van een sportzaak het huidige seizoen bij Margriet zo goed mogelijk afmaken. Wat heet, Van den Berg wil kampioen worden. “Ik denk dat Margriet daartoe in staat is. We staan maar vier verliespunten achter op Wilhelmina’08 en er zijn nog tien wedstrijden te gaan. Mocht het niet lukken via de stand dan kunnen we altijd nog met behulp van de  nacompetitie een gooi naar promotie doen. Dat zou wel mooi zijn, volgend jaar drie Osse clubs en HVCH in de eerste klasse”, loopt Van den Berg alvast op de zaken vooruit. Zelf heeft de jongeman die op 16-jarige leeftijd in het eerste van FC Schadewijk debuteerde in ieder geval de zekerheid dat hij hogerop gaat.

Be Sociable, Share!