‘Dit is een raar ploegje, hoor’

foto Jan Verhoeven sr

Hoe kansloos Nemelaer ook was in dat eerste finaleduel om een plaats in de Hoofdklasse, het woord opgeven kennen ze niet in Haaren. “Je hoeft niet gestudeerd te hebben om te weten dat het moeilijk wordt, maar je weet het nooit”, sprak Piet Drijvers na de 0-2 tegen Goes. Tegen beter weten in? “Vandaag waren zij te goed voor ons, maar Goes is niet voor niks als zesde geëindigd in de reguliere competitie.”

Daarmee doelde de coach op de grilligheid van de Zeeuwen. Een genot voor het oog als het loopt, maar indien dat laatste niet het geval is een ploeg die redelijk labiel is gebleken. Van dat laatste was op deze druilerige middag geen sprake. Op vrijwel elke positie had Goes een betere speler lopen. “Iedereen roemt hun spitsen, maar ik vind dat voetballende vermogen hun grootste kracht. Wij hebben weer veel energie in de wedstrijd gestopt, maar dat alleen was zeker deze keer niet voldoende. Zo reëel moet je zijn.”

De thuisclub stond op het punt om de rust met 0-0 te halen en dat zou gezien het speelbeeld een wondertje zijn. “Hoe wij die goal dan toch nog weggaven, was niet slim”, doelde Drijvers met name op de situatie die aan de hoekschop waaruit de 0-1 viel vooraf ging. “Ik heb er eigenlijk een hekel aan om te spreken over de spelers die er niet bij zijn, maar met Luuk Vermeer en Wesley Diepens hebben wij voetballend vermogen in de as en juist die zijn wij in de beslissende fase van het seizoen kwijtgeraakt. Snel diepte zoeken was daarom ons uitgangspunt. En dan is het niet zo handig om dat vlak voor rust toch anders te doen.”

Flinterdun

Maar die goal zou vermoedelijk vroeg of laat toch wel gevallen zijn. Aan veel meer dan tegenhouden kwam Nemelaer niet toe. En toen de in potentie gevaarlijkste aanvaller Thijs Burgmans ook nog eens uitviel met hamstringklachten, werden de mogelijkheden op venijnige speldenprikken nagenoeg tot nul gereduceerd. Per saldo mocht Nemelaer blij zijn dat het bij 0-2 bleef. Waardoor toch nog enig perspectief gloort, hoe flinterdun ook. “Dit is een raar ploegje, hoor.” De glimlach die assistent-coach Roland Hermans daarbij tevoorschijn toverde, impliceerde dat het over een week pas echt helemaal voorbij is. Eventueel….

Be Sociable, Share!