‘Dit doortrekken naar de competitie’

Die bekerstrijd maakt soms onvermoede krachten los, of juist niet. Waaruit blijkt hoe sterk de kracht van het echte willen is, of het effect als zoiets niet het geval is. Voetbal is hoe dan ook een spel dat zich tussen de oren afspeelt.  Niettemin was het opmerkelijk, die 1-2 overwinning van JEKA bij hoofdklasser Dongen. “En niks op af te dingen. Nu is het zaak dit te vertalen naar de competitie”, sprak winnend coach Peter Remie.

Je hoeft de oud-prof van NAC niet uit te leggen hoe de psyche van een voetballer werkt. “Hoewel Dongen met de beste spelers aan de aftrap verscheen, is het een gegeven dat de lager geklasseerde club in dit soort wedstrijden vaak net wat meer kan brengen. Vorige week verloren wij in een oefenduel van een vierdeklasser (TVC), zoiets acht je op papier ook niet voor mogelijk. Maar je doet JEKA tekort als je deze winst afschuift op onderschatting door Dongen.”

In de competitie loopt het voor de eersteklasser niet echt naar wens. “Ik vind dat we niet slecht voetballen, maar de effectiviteit ontbreekt. Wij proberen van achteruit te voetballen, zo wil ik het als trainer in ieder geval graag zien. Vanaf het begin van de voorbereiding werken we daaraan en dat gaat steeds beter. Als we nu ook nog wat beter onze kansen kunnen benutten, moeten de punten gaan komen. Met Best Vooruit en WSC krijgen we de komende tien dagen twee tegenstanders die in onze buurt staan. Winnen van Dongen is mooi, maar als we daar in de competitie geen vervolg aan geven, is de glans daarvan snel verdwenen.”

Ucerler bedankt

De doelkansen voor JEKA zullen (vooralsnog?) niet benut kunnen worden door Emre Ucerler. De spits besloot zich vorige week niet meer beschikbaar te stellen voor JEKA 1. Na een woordenwisseling in het openbaar besloot Remie hem disciplinair te schorsen voor het duel met Geldrop. “Daarna heeft hij bedankt. Jammer, een prima voetballer met wie ik het beste voor heb. Maar hij moet zich wel realiseren dat het teambelang en de teamprestatie voorop staan. Definitief? Hij heeft het boek dichtgegooid en wij gaan verder. Als iemand niet wil, houdt het op.”

Be Sociable, Share!