‘DESK is favoriet’

foto Jan in ‘t Groen

Zeven jaar was hij er speler, zeven jaar was hij er trainer. Dus ja, Kees van Loon heeft wel iets met DESK. Zondag stuit hij als coach van LONGA op zijn ouwe liefde. In een hoedanigheid die vooraf niet al te perspectiefrijk lijkt. Een heuse blessuregolf met langdurige gevolgen overspoelde de Tilburgers immers gedurende de voorbereidingsperiode. “Maar toch gaan we ons niet ingraven.”

Alsof de duvel er mee speelde, deze zomer. Vier spelers die wegvielen en onder het mes moesten. Waaronder niet de minsten. Aanvoerder Stefan Scholten bijvoorbeeld, doelman Emile Aalbers en de nieuwe middenvelder  Tom Deelen (Groene Ster). “Zowel kwali- als kwantitatief  is het momenteel even passen en meten. Het is even niet anders. Zondag moet ik een beroep doen op twee jongens uit het tweede en een A-junior”, aldus Van Loon. Mits compleet had de coach de krachtsverhouding in de Midden Brabantse klassieker vooraf op 60/40 geschat. “Met Vlissingen en De Valk hoort DESK bij de titelfavorieten. Ook logisch gezien het budget.”

Over een gegeven de omstandigheden herzien percentage laat hij zich niet uit. “Tegen JEKA werd het uiteindelijk 0-4, maar die cijfers weerspiegelden niet het wedstrijdbeeld. Bij 0-0 kwamen wij twee keer alleen voor de keeper en kopte Jelle Hakkert op de lat. Een ploeg als JEKA schaal ik net als LONGA in onder de grote groep in deze afdeling die normaal gesproken weinig voor elkaar doet.” Met nu dus DESK en volgende week De Valk op de agenda doemt echter nu al een achtervolgerrol voor zijn team.

Voetbalverleden

Maar goed, in het voetbal heeft de koe wel vaker de haas te grazen genomen. “Ik heb een prima beeld van de individuele spelers van DESK en van het elftal als geheel, dat uitgebalanceerd oogt. Ik zal daar onze strijdwijze mede op afstemmen. Handbalverdediging? Nee, dat is zeker niet de intentie. Is ook niet handig als je Jelle Hakkert voorin hebt lopen. Wel is duidelijk dat we eerst en vooral vanuit een strakke organisatie moeten spelen”, zegt Van Loon, die toegeeft met een iets ander gevoel naar Kaatsheuvel af te reizen dan bij een gemiddelde wedstrijd. “Klinisch gaat het uiteindelijk om simpelweg drie punten, maar bij DESK ligt een groot deel van mijn voetbalverleden. Ik zou liegen als ik zeg dat dit niets met me doet.”

Be Sociable, Share!