DESK 2.0

Na het 2-1 verlies bij De Valk werd DESK wat betreft de ranglijst naar de wachtkamer verwezen. Van waaruit coach Ad van Seeters in relatieve rust verder kan kneden aan het DESK 2.0.  “Onze gemiddelde leeftijd schommelde zondag rond de 21 jaar. Jonge jongens uit de regio én van de club zelf. Zij moeten straks de basis vormen voor een DESK met een sterke eigen identiteit.”

Niettemin was het snotneusgehalte in Valkenswaard ook een beetje uit nood geboren. Van Seeters geeft toe dat hij de voorbije maanden graag meer stelselmatig een beroep had gedaan op de routiniers die de club naar Kaatsheuvel haalde. “Aan de hand van hen ontwikkelen de jongeren zich natuurlijk nog beter en sneller.” De ervaren mannen bevinden zich momenteel echter in de lappenmand of anderszins. Zo kwam Imdat Solmaz in het eerste duel na zijn revalidatie (WSC,beker) ongelukkig op zijn duim terecht. “Die zit in het gips. Tot aan de winterstop reken ik niet op hem.”

Targetman Arie Eikelenboom startte als een speer, maar kampte daarna met rugproblemen. “Tegen De Valk viel hij in en speelde een halfuur zonder klachten. Dat ziet er dus hoopvol uit. Angelo Claessen begon in augustus eveneens prima, maar kende een terugval. Net als Farley Kromodikoro, die overigens weer op de weg terug is.”

Bevoorrecht

De rode draad binnen DESK blijft hoe dan ook ongewijzigd. “Wij kijken verder dan alleen naar de resultaten op korte termijn. Natuurlijk proberen wij dit seizoen mee te doen om een periodetitel. En natuurlijk is het geen vaststaand feit dat de huidige koploper dat na de winterstop zal blijven. Er kan nog zoveel gebeuren en zo ja, dan willen wij daar graag bij zijn. Los daarvan blijft de ontwikkeling van de jeugd bij het eerste team, maar zeker ook die van bijvoorbeeld de hoogste jeugdelftallen echter voorop staan. Allemaal vastgelegd in een jeugdplan. Met regelmaat ondersteun ik de trainers van de A-, B- en C-junioren met hun trainingen. Waarin wordt gewerkt aan herkenbaar en offensief voetbal.  Wanneer ik niet op de club ben? Overdag op doordeweekse dagen. Maar dat kost geen extra energie, hoor. Ik voel me een bevoorrecht mens. Mag mijn steentje bijdragen aan een mooi project. Zo zie je maar, een krappe portemonnee biedt vele andere mogelijkheden. En gezien de ontwikkelingen in de maatschappij denk ik dat wij met DESK volledig op het juiste spoor zitten.”

Be Sociable, Share!