‘De wedstrijd van het jaar’

Het seizoen van Geldrop wordt gekenmerkt door wisselvalligheid. In ieder geval wat betreft keiharde resultaten. In een fase waarin het wel lekker liep, verdiende de eersteklasser op eigen kracht een toppositie in de stand om de tweede periodetitel. Zondag volgt in een soort van nastoot de apotheose. Bij winst op Nemelaer mag Geldrop deelnemen aan de nacompetitie.

Dat klinkt eenvoudiger dan het in de praktijk vermoedelijk zal zijn. Bijvoorbeeld omdat Nemelaer een driepunter keihard nodig heeft om de titelkansen in eigen hand te houden. “En wij hebben het altijd lastig tegen die ploeg. Zij spelen een vorm van kick and rush en dat ligt ons niet zo. Tegen voetballende teams zijn wij in de regel op ons best”, stelt Wesley Plugers, de topscorer (13) van Geldrop. “Maar nu is het een wedstrijd op zich, een finale. Waarin dus andere dingen gelden. Normaal past Geldrop zich niet aan, maar misschien deze keer wel. Winnen, drie punten. Hoe maakt ons nu even niet uit.”

Periodewinst zal een matig seizoen transformeren tot alvast een behoorlijk seizoen. “Promoveren was vooraf ons doel. Via de reguliere stand hebben we van dat voornemen allang afstand moeten nemen, daarvoor waren we niet constant genoeg. Delen van een wedstrijd domineren is mooi en we willen ook verzorgd voetbal spelen. Dat met regelmaat koppelen aan rendement is echter een ander verhaal. Belangrijk is dat we de basiskwaliteiten in huis hebben, vind ik. Nu nog het vervolg en dan in een langere reeks wedstrijden. Zoals inderdaad in die tweede periode.”

Amerika

Plugers ziet het ideale plaatje al voor zich. Winst op Nemelaer, de resterende twee competitieduels goed doorkomen en dan vlammen in de play-offs. “Ik denk dat Geldrop zich best kan meten met een aantal ploegen uit de Hoofdklasse.” In zijn eerste jaren in het seniorenvoetbal proefde Plugers (28) al van dat niveau, net als in dat ene jaartje Venray. “Ik had toen na de degradatie even een sportieve prikkel nodig, maar Geldrop is altijd mijn club gebleven. Ik heb een drukke baan als online marketeer en Geldrop vormt, ook logistiek, een prima uitlaatklep. Overigens was ik onlangs in de gelegenheid om een avontuur in Amerika aan te gaan bij die club van Robert Maaskant. Sportief aantrekkelijk, maar totaal niet inpasbaar in mijn werkschema.” Nu lonkt misschien dat avontuur van dichter bij, de Hoofdklasse. “Zondag moet het gebeuren. De wedstrijd van het jaar. Voorlopig, althans. De publieke belangstelling valt in forensendorp Geldrop niet mee, maar ik heb toch de indruk dat dit duel leeft. Ik verwacht veel publiek.”

Be Sociable, Share!