‘De Valk heeft alles te verliezen’

In de eventuele finale op weg naar een plaats in de Hoofdklasse wordt HVCH de tegenstander. De ploeg waarvan SV Someren in de reguliere competitie twee keer won. “Ja, maar daar kunnen we niet veel mee. Om te beginnen telt eerst De Valk. Laten we die wedstrijd donderdagavond maar eens proberen te winnen”, spreekt Harjan de Wit klare trainerstaal.

Een opdracht die de coach overigens met perspectief tegemoet ziet, dat wel. “We spelen op ons vertrouwde kunstgras voor waarschijnlijk veel publiek. De horde De Valk is te nemen. Maandag in Valkenswaard kon ik leven met dat gelijk spel (0-0), hoewel wij na een stroef begin de beste kansen kregen. Ik heb er een goed gevoel over en belangrijker, de spelers ook. Gedoceerd aanvallen zal ook nu ons uitgangspunt zijn. Uit gescoorde doelpunten tellen niet dubbel. Als het ook na verlenging gelijk blijft, beslissen strafschoppen.”

“Ja, dat is wel aardig omschreven”, reageert De Wit op de stelling dat Someren eerst en vooral een moeilijk te kloppen ploeg is. “Organisatie is een kernwaarde bij ons, net als de bereidheid om het met en voor elkaar te doen. Het leeft enorm, alles en iedereen bij Someren is gebrand op een resultaat. Wij hebben niets te verliezen, het seizoen is voor ons sowieso al geslaagd als handhaving de doelstelling is en je uiteindelijk mag meedoen in de strijd om promotie. Pure winst.”

In de war

En stel dat de Oost-Brabanders na het kampioenschap in de tweede klasse meteen doorstoten naar de Hoofdklasse, dan zal niemand bij Someren in de war raken. “Nee, wat er ook gebeurt, de selectie zal weinig verandering ondergaan. Elke speler van een bepaald niveau is welkom, maar er wordt niks betaald. Zelfs geen reiskosten. Dat is aan de ene kant ook de kracht van deze club. De eensgezindheid en de saamhorigheid straalt er vanaf. Dat zal ook volgend seizoen het geval zijn, of we nou in de eerste- of in de hoofdklasse voetballen.”

Be Sociable, Share!