De PSV-Feyenoord-variant

Ja, Roger Schouwenaar gaat er vanuit dat het een incident was, die 0-9 van Hedel tegen Jong Brabant. “Een kampioenskandidaat in onze afdeling waarbij alles lukte tegen een jonge ploeg in opbouw, die iets te snel de koppies liet hangen. Het zal een week worden van de boel bij elkaar rapen en van veel praten”, zegt de coach van vierdeklasser Hedel.

Hedel is dit seizoen ingedeeld richting Tilburg. “Dit betekent dat er meer gevoetbald wordt. Mijn collega Mark Heerkens van Jong Brabant ken ik van de cursus en die zei me vooraf al dat deze wedstrijd geen graadmeter zou worden. Zij gaan de voor de titel. Heerkens kan kiezen uit een groep van 36 spelers.” Voorwaarden waarvan Schouwenaar alleen maar kan dromen. “Maar voor een plaatsje in de groep middenmoters acht ik Hedel zeker kansrijk. Al zal de beleving dan wel iets intenser moeten worden.”

‘Tot hier en niet verder’

Als ex-prof en de daaraan gekoppelde winnaarsmentaliteit was Schouwenaar na rust vanaf de kant druk doende om de teller in ieder geval niet tot in de dubbele cijfers te laten oplopen. Tenminste dat bleef Hedel bespaard. “In de as zijn een paar ervaren spelers gestopt en daarvoor is jeugd in de plaats gekomen. Die hebben nog niet de instelling van ‘tot hier en niet verder’. Als speler zou ik me niet zo te kijk hebben laten zetten. Wat meer van je afbijten. Maar goed, het is gebeurd en nu moeten we zorgen dat een herhaling uitblijft. En daar heb ik vertrouwen in.” De optimist in hem zoekt houvast in de ontmoetingen tussen PSV en Feyenoord, afgelopen seizoen. “Als ik me niet vergis won Feyenoord de terugwedstrijd na die 10-0 in Eindhoven.”

Be Sociable, Share!