De JEKA-man met RKC-gevoelens

Het zal wel toeval zijn, maar sinds Sander Mijnhijmer vanaf januari 2011 als facilitair medewerker in dienst is bij RKC Waalwijk, rijgt die club de sportieve successen aaneen. Als geboren en getogen Bredanaar had Mijnhijmer ooit een seizoenkaart van NAC, maar in korte tijd heeft het ‘RKC-gevoel’ een hogere prioriteit verworven. Uiteraard naast JEKA, waarmee hij als rechtsback van de hoofdmacht in de eerste klasse voetbalt.

“Bij RKC ben ik verantwoordelijk voor allerlei facilitaire zaken zoals de kostuums, sportkleding, het wagenpark, de organisatie rondom de wedstrijden en het onderhoud van de velden. Heel divers, ook door de overloop in elkaars werkzaamheden met slechts zeven personen op kantoor.  Nee, ik doe de was niet zelf en ik maai ook het gras niet. Daarvoor zijn mensen in dienst, hoewel het bij een kleine club als RKC vanzelfsprekend is dat je soms de handjes uit de mouwen steekt. Tezamen vormen we met de vele vrijwilligers een heel hecht gezelschap. En zijn ook erg betrokken bij de prestaties op het veld.”

Robotmaaier

Weer dat veld. Omdat het in zijn takenpakket huist, is Mijnhijmer nauw betrokken bij de ingebruikname van de robotmaaier, een primeur voor Nederland. Een elektrische maaimachine die 24 uur per dag en 7 dagen per week het gras van het hoofdveld van RKC met uiterste zorg op lengte houdt. Een dagelijkse check van vijf minuten is voldoende. De maaier doet zijn werk en laadt zichzelf op. “Alleen op de vrijdag voor een wedstrijd wordt het veld nog een keer gemaaid op de traditionele manier vanwege het optisch effect. De robotmaaier is een milieuvriendelijk apparaat en bovendien geldbesparend”, verzekert  Mijnhijmer.

Zondag RKC-AZ

Maar te duur in aanschaf voor een club als JEKA, de vereniging waaraan hij eveneens zijn hart heeft verpand. Voor eeuwig. “Volgens mij loop ik er al vanaf mijn vierde. Ik ben nu bezig aan mijn vijfde seizoen in het eerste, waarin mijn jongere broer Jorik ook speelt. Na dat hectische eerste jaar op dit niveau richten we ons op een plaats in de middenmoot. Mijn plafond? Min of meer wel. De hoofdklasse zou eventueel ook nog kunnen, maar laten we eerst maar eens een stabiele eersteklasser zien te worden. Een hele opgaaf, mede vanwege de geringe onderlinge krachtsverschillen. Zie de uitslagen van de eerste twee speelrondes.” Waarin JEKA favoriet Vlissingen versloeg en zondag met Terneuzen opnieuw een Zeeuwse opponent ontvangt. Zonder de oudste Mijnhijmer, want de werkplicht in Waalwijk (RKC-AZ) roept. “Jammer, maar als RKC op zondag voetbalt, word ik geacht daar aanwezig te zijn.”

Be Sociable, Share!