De grens

Ongeveer een jaar geleden worstelde Henry van Alebeek met dezelfde overwegingen. Plakte hij er nog een jaartje aan vast bij HVCH of toch maar niet? Waar de Schijndelaar toen met een ja op de proppen kwam, heeft hij nu na een zesjarige samenwerking besloten van contractverlenging af te zien. Een beslissing waarbij Van Alebeek niet over één nacht ijs is gegaan. “Ik denk dat dit de beste oplossing is, hoewel de alternatieven niet voor het oprapen liggen.”

Hoewel Van Alebeek zegt dat hij zich niet door de mindere resultaten van dit seizoen – 11 gespeeld, 12 punten en plaats tien – heeft laten leiden, kan het bijna niet anders dan dat die een rolletje in zijn besluit hebben gespeeld. Geheel begrijpelijk overigens. “We zijn nog niet eens halfweg! Ik heb zoals gebruikelijk van bovenaf met allerlei mensen binnen de vereniging gesproken, heb alles geplust en gemind en ben zo tot deze conclusie gekomen. Zonder dat ik iets achter de hand heb. Zo ben ik ook niet. Ik wilde dit eerst met HVCH afhandelen. Ik heb bij deze club gedurende de hele periode  fantastisch kunnen werken en nog.”

De coach gaat nu met TC1 op zak proactief op zoek. “Naar een club die bij me past. Het niveau is daarbij niet allesbepalend. Het gaat me op de eerste plaats om de eventuele uitdaging die er ligt. Ik ben realist en heb oog voor alle opties. Dus inderdaad ook voor het feit dat het zomaar zou kunnen dat ik een jaartje zonder club zou kunnen komen te zitten. Kijk alleen maar naar die tendens dat steeds meer collega’s vanuit de betaalde sector hun weg naar het amateurvoetbal hebben gevonden. Hoe dan ook, ik zie in elke variant nieuwe mogelijkheden en uitdagingen.”

Ruil?

Een andere prioriteit voor Van Alebeek is een waardige afsluiting in Heesch. “Daar gaan we met zijn allen de schouders onder zetten. En dat gaat ook goed komen, die ommekeer komt er echt wel. Dat baseer ik op het niveau van de trainingen en de beleving bij de spelers. Dat het de laatste maanden qua resultaten minder loopt, is deels verklaarbaar. Tegenstanders gaan zich naar aanleiding van onze  eerdere prestaties anders opstellen ten opzichte van HVCH, bijvoorbeeld. De bovengrens bereikt? Dat gegeven zou ook kunnen meespelen, ja. Inderdaad, HVCH kan als het meezit voor de bovenste plaatsen gaan in de eerste klasse, maar kan als het allemaal effe niet loopt eveneens rond plaats tien eindigen. Zo moet je onze kracht een beetje inschalen. Ik heb in het verleden al eens de vergelijking gemaakt met Nemelaer en zie daar! Een ruil met Piet Drijvers? Da’s een mooie voorzet, ha ha.”

Be Sociable, Share!