De drie S’en

foto HVCH.nl

“Nu kunnen we de rest van het seizoen achteroverleunen”, grapt Bas van der Star na het binnenhalen van de eerste periodetitel met HVCH. Een opmerkelijke prestatie van de Heesche eersteklasser, een beetje onverwacht ook. Toch? “Het tweede jaar is altijd moeilijker, zeggen ze. Maar tot nu toe merken we daar weinig van. Hoewel we de duels met de drie S’en nog voor de boeg hebben.”

Schaesberg is zondag de eerste in de rij, later volgen Schijndel en Someren. “Pas dan kunnen we een echte tussenbalans opmaken, maar stiekem denken we nu toch al aan meer. Bij TOP was het zondag slecht, zeg maar gerust dramatisch. Toch wonnen we (0-1) en wat wordt ook alweer gezegd over clubs die bovenin staan en dit soort duels winnen …? Een must is het niet, maar het zou natuurlijk geweldig zijn. En eerlijk gezegd denk ik dat HVCH niet misstaat in de Hoofdklasse.”

Zover is het nog lang niet en dat weet Van der Star (25) zelf ook wel. “Maar vooral thuis is HVCH ijzersterk. We hebben een groot veld, waarop we de ruimtes optimaal benutten. Kunnen altijd rekenen op de steun van tenminste een paar honderd supporters”, verzekert de spits, die dit seizoen zeven keer scoorde. “Vorig jaar maakte ik er in mijn debuutseizoen vijftien. Nu mik ik op twintig goals.” Aan vertrouwen geen gebrek bij de spits, die nog niet zo heel lang geleden met Hedel in de vierde klasse voetbalde. “De aanpassing is sneller verlopen dan ik ook zelf verwachtte. Had niet gedacht dat ik zo’n goede afmaker zou zijn. Blijkbaar had ik die betere spelers om me heen nodig als zetje. Al moet ik toegeven dat ik aanvankelijk moeite had in voetballend opzicht. Bij Hedel wilde ik misschien teveel doen, hier hoef ik me bij wijze van spreken alleen maar op het maken van doelpunten te richten.”

Roulatiesysteem

Overigens is het nog maar de vraag of Van der Star tegen Schaesberg aan de aftrap verschijnt. Niet zozeer door het roulatiesysteem dat coach Henri van Alebeek soms hanteert, maar vanwege een enkelblessure die hij in Oss opliep. “Die enkel is nu nog dik. Vermoedelijk zijn de banden een beetje opgerekt. In de breedte zijn we sterk genoeg om dit op te vangen, maar toch baal ik stevig als ik het niet haal. Tom Hekerman kan bijvoorbeeld ook prima voorin uit de voeten. Hij moet het alleen niet te goed doen, hè.” Ook al acht Van der Star zich desgevraagd inmiddels onomstreden in de punt….

Be Sociable, Share!