‘Dan doe ik het maar’

foto Gerald van Zanten

Tja, wat doe je als beide doelverdedigers tijdens een wedstrijd niet meer beschikbaar zijn? Dan trekt een veldspeler het keepershirt aan. Tim van de Laar was de (jonge)man (20) die zijn verantwoordelijkheid pakte bij Roda Boys Bommelerwaard. “Ik zat niet lekker in de wedstrijd en niemand wilde op doel. Hoewel ik nog nooit gekeept heb, dacht ik: vooruit, dan doe ik het maar.”

Bizarre toestanden op sportpark De Maaskant, die laatste zaterdag van februari. Een eerste doelman – Joris van der Cammen – die na een ongelukkige botsing met een dubbele beenbreuk wordt afgevoerd is al geen alledaags feit. Dat vervolgens zijn vervanger Jorik Helmink ook geblesseerd (schouder uit de kom) naar de kant moet, maakt het verhaal echter hoogst opmerkelijk. “Onze eigenlijke tweede keeper Maikel van Tuyl zat op de tribune. Hij was net terug van vakantie. Hoewel hij niet op het wedstrijdformulier stond, wilden wij hem laten keepen. Maar de scheidsrechter wist niet of dat reglementair was en stond het niet toe”, beschrijft Van de Laar de situatie voordat hij de stoute schoenen aantrok.

Koude handen

En de natte handschoenen. “Ik herinner me vooral dat ik koude handen had”, zegt Van de Laar een paar dagen later, terwijl hij met een stevige verkoudheid op bed ligt. “Eigenlijk kreeg ik maar weinig te doen. Een paar corners en een keer ’n één-tegen-één. Ja, die bal pakte ik.” Want er was natuurlijk ook nog de 1-3 van Almkerk. “Een echte keeper had die bal misschien wel gehad, denk ik. De botte pech met de keepers had uiteindelijk niets te maken met de 2-3 nederlaag, vind ik. Het loopt bij ons niet meer zoals het de eerste maanden van het seizoen liep. Zijn in ieder geval minder effectief”, weet de geboren Aalstenaar, die zichzelf nog niet als een vaste waarde mag beschouwen. “Van origine ben in een ‘tien’. In het eerste wordt ik als rechtermiddenvelder gebruikt. Nou ja, ik ben in dit stadium al blij als ik mag spelen.”

Van der Cammen, voormalig doelman van ondermeer TOP Oss, JVC Cuijk en OJC Rosmalen, werd zaterdag overigens al geopereerd. Van de Laar betwijfelt of hij de 33-jarige Veghelaar ooit nog als ploegmaat zal treffen. “Hij had na wikken en wegen besloten er toch nog een jaartje aan vast te plakken, maar ik vraag me af of hij het kan of wil opbrengen om zich op die leeftijd helemaal terug te knokken. Het is niet niks.”

foto Gerald van Zanten

Be Sociable, Share!