Cowboyverhalen

foto Jo van Herpen

Derdeklasser DESO/Van der Horst bereikte dinsdag (0-2 bij Heeswijk) de halve finale van de districtsbeker en dwong daarmee en passant kwalificatie af voor deelname aan de voorronde van de landelijke KNVB-beker. “Mooi, maar niet meer dan een leuke bijkomstigheid”, zegt doelpuntenmachine Donny van Herpen. “Het kampioenschap heeft prioriteit nummer één.”

Daarin liggen de in officiële wedstrijden dit seizoen nog ongeslagen Ossenaren ook op koers met acht verliespunten minder dan nummer twee Prinses Irene. “Je moet die duels natuurlijk eerst nog spelen, maar we gaan ervan uit dat we het karwei afmaken. Voetballend is DESO voor de meeste clubs in onze afdeling veel te sterk. Daardoor word je elke wedstrijd met een muur geconfronteerd en dat is soms best lastig. Tegenstanders zijn bij wijze van spreken al blij als ze de schade beperkt houden.”

Tja, wat wil je ook met een verzameling voetballers waarvan het gros niet misstaat op een aanzienlijk hoger niveau. “Ja, ik ken de verhalen en ik kan je verzekeren dat het onzin is. Dit DESO bestaat uit een soort van vriendenteam. Spelers die elkaar al langer kennen en lekker willen voetballen zonder al teveel verplichtingen, bijvoorbeeld wat betreft trainingsintensiteit. Dat er bij ons grof betaald zou worden, kun je scharen onder de categorie cowboyverhalen”, verzekert Van Herpen. “De club heeft nu nog geen jeugd, maar is bezig dat op te zetten. Met dit DESO willen we op termijn naar de eerste klasse. Dat is reëel. Er komen straks via ons vriendennetwerk meer spelers bij, waardoor de concurrentie groter wordt. We streven naar gezelligheid, maar willen aan de andere kant natuurlijk ook gewoon zoveel mogelijk winnen.”

Gemert

Ook dat uitduel in de halve finale van de beker tegen Gemert of Erp. “Hoezo zijn wij kansloos als het Gemert wordt? Zij spelen op kunstgras en dat ligt ons. Volgens mij wonnen zij van Ruwaard pas na strafschoppen. Vergis je niet, wij lopen echt leuk te voetballen”, vindt de voormalige spits van UDI, Blauw Geel en TOP, wiens teller dit seizoen alweer op 21 goals staat. “Hoeveel doelpunten ik in de beker heb gemaakt, weet ik niet precies. Ik schat iets van tussen de tien en de vijftien. In teams die met drie spitsen spelen, kom ik het best tot mijn recht. Dan fungeer ik als eindstation en dat kunstje beheers ik wel aardig.”

Be Sociable, Share!