Causaal verband

Leon Hollemans vv Klundert (rechts)Het is op z’n minst hoogst opmerkelijk. Sinds Leon Hollemans tijdens de winterstop weer aansloot bij de hoofdmacht van Klundert won de zaterdagtweedeklasser alle zeven competitieduels. Hetgeen tot gevolg heeft dat de ploeg van Arno Gabriëls de kans op het behalen van de titel volledig in eigen hand heeft gekregen. “Het begint steeds meer te leven, ook bij onze supporters.”

Klundert is een vestingplaatsje in de gemeente Moerdijk met circa 6000 inwoners aan de boorden van het Hollands Diep. Voetbal vond door de jaren veelal op een bescheiden niveau plaats. In 2011 promoveerde de vv echter naar de tweede klasse. En dat was al heel wat. Met de komst van trainer Gabriëls, als voetballer met Baronie kampioen van Nederland, kreeg Klundert een extra kwaliteitsinjectie. “Absoluut. Hij heeft leuke oefenstof, straalt rust uit en je merkt aan zijn benadering dat hij van de hoed en de rand weet. Zowel in voetballend- als sociaal opzicht. Hij hamert vooral op bepaalde vastigheden in het spel. Taakbewustheid, met name als wij de bal niet hebben”, analyseert Hollemans.

Toch was een meningsverschil met de trainer er de oorzaak van dat Hollemans (30) voor de winterstop in het tweede elftal voetbalde. “Dat had ook met persoonlijke problemen te maken. We hebben het hele issue rond Nieuwjaar besproken én opgelost.” De meerwaarde van Hollemans voor het team is inmiddels wel gebleken. “Ja, je mag me wel een soort mentor noemen. Ben veel met de jongeren bezig. Probeer ze waar ik kan te helpen en sturen. Bescheiden? Uit mijn mond zul je niet horen dat onze opmars direct verband houdt met mijn terugkeer. Voetbal is en blijft een teamsport.”

Lucky

De poort richting de eerste klasse staat inmiddels op meer dan een kier voor Klundert, maar Hollemans betracht toch liever enige voorzichtigheid. “Nu we eenmaal zover zijn, mogen we dit eigenlijk niet meer weggeven, klopt. Maar nu is Klundert de ploeg waarop gejaagd wordt en daar zullen we wel mee om moeten gaan. Stel dat het lukt, dan zou het een geweldige uitdaging zijn. Het niveauverschil lijkt me aanzienlijk. Terneuzense Boys werd vorig jaar kampioen met vijftien punten voorsprong en momenteel staan zij stijf onderaan in de eerste klasse. En betaald wordt er bij ons niet, dus zullen we het met eigen jongens moeten doen. In ons voordeel spreekt misschien dat wij van het voetbal uitgaan. Ik denk dat Klundert tegen voetballende ploegen beter tot zijn recht komt. Maar waar hebben we het over? In deze fase hebben we nog helemaal niets. Zaterdag bij Dauwendaele waren we bijvoorbeeld redelijk lucky. Dat zal niet blijven duren.” Of was dat simpelweg het geluk dat aanstaande kampioenen meestal aan de kont hebben hangen..?

Be Sociable, Share!