BVV houdt vertrouwen

Kampioen word je door in de duels met de ‘kleintjes’ weinig te laten liggen. BVV is op weg die bewering in de praktijk gestalte te geven. Ondanks het 2-1 verlies in de topper bij TEC heeft de Bossche tweedeklasser het behalen van de titel nog steeds in eigen hand. “En ik heb er alle vertrouwen in dat we het kampioenschap ook pakken”, zegt John Huisman.

De coach van BVV verloor met zijn jonge groep dit seizoen twee keer van favoriet TEC. Ook in de confrontatie met Theole, die andere hoogvlieger uit Tiel, trokken de Bosschenaren aan het kortste eind. “Van de overige teams hebben wij heel veel punten gepakt, terwijl die Tielse clubs daartegen juist punten morsten. Opvallend, ja. In de topwedstrijden komt het vooral aan op ervaring en in dat opzicht zijn TEC en Theole verder. Maandag maakte Patrick Ax de winnende voor TEC. Kont erin en boem. Die man heeft jaren betaald voetbal gespeeld en dat zie je terug op zulke momenten. Jammer dat wij nu jongens als Bas van den Berk en Jorg van Uden misten, juist onze spelers met de meeste ervaring.”

Regie

Huisman verwacht dat BVV snel over de teleurstelling van het verlies heen stapt. “Na afloop heb ik de spelers voorgehouden, dat wij nog steeds de regie voeren. Het besef is er dat we vermoedelijk vier keer zullen moeten winnen. Dat kan, hoewel we geen makkelijk programma hebben. Vier finales doorkomen en we zijn eersteklasser. Daar waar een club als BVV gezien de status maar ook vanwege de aanwezige kwaliteit thuishoort.”

 

Be Sociable, Share!