Busje komt zo

Peter Remie JEKAEen aantal spelers van JEKA had speciaal voor deze gelegenheid een halve snipperdag opgenomen. Het vertrek naar Zeeuws Vlaanderen, waar de bekerwedstrijd tegen Hoek gespeeld zou worden, stond immers gepland om 17.15 uur. ‘Een communicatiefout’ leidde ertoe dat de bestelde bus pas rond de klok van zes op het complex van JEKA arriveerde. “Het zit ons niet mee, nee.”

Het uitzicht op een mogelijke kwartfinale tegen Baronie was zodoende al aan vertroebeling onderhevig voordat er überhaupt een bal getrapt was. “Geen ideale voorbereiding, maar het was allemaal nog te doen geweest als wij op iets meer medewerking hadden kunnen rekenen”, doelde Peter Remie op de reactie van de scheidsrechter én zijn collega van de Zeeuwse zaterdaghoofdklasser. “Onze teamleider had onderweg telefonisch contact met de scheidsrechter. Nee, een halfuurtje later beginnen zou geen probleem zijn. Maar toen wij door het drukke verkeer tegen achten bij Hoek aankwamen, stond iedereen klaar om te beginnen. De scheids was zijn belofte alweer vergeten en de trainer van Hoek vond dat wij de reis best in vijf kwartier hadden kunnen afleggen. Om 20.10 uur diende er afgetrapt te worden. Te bizar en niet bepaald collegiaal ook.”

Handdoek

Snel omkleden en tapen waar nodig, twee sprintjes en hoppa. “Binnen tien minuten stonden we al achter en ik hield toen echt mijn hart vast. Maar we konden gaandeweg ons ritme vinden en hadden op het einde zelfs nog kans op 2-2. Hebben toch nog aardig kunnen toewerken naar zondag.” Want dat de competitie prioriteit nummer één heeft, is duidelijk. Tenzij JEKA de handdoek in de eerste klasse C natuurlijk al geworpen heeft. “Uiteraard niet. Maar dat het een lastig verhaal wordt, daarover hoeven we niet moeilijk te doen. Hoewel we na de winterstop beter zijn gaan voetballen. Krijgen door een iets andere speelwijze minder makkelijk goals tegen. Alleen jammer dat we nu ineens minder zijn gaan scoren. Terwijl we de kansen echt wel krijgen. We hebben een serietje nodig om die nacompetitie te bereiken. Inmiddels zijn we zover, dat we dit als het hoogst haalbare zien. De concurrentie zal namelijk ook de nodige punten pakken. Het wordt lastig, maar niet onmogelijk. We gaan er in ieder geval alles aan doen. Het geloof is er wel degelijk.”

Ook in de trainer Remie. Ondanks de dit seizoen nagenoeg permanente bezetting van de kelderpositie werd het contract met de voormalige NAC-speler tussentijds verlengd.”Dat zegt iets over deze club, nietwaar? Bij een andere vereniging had ik misschien allang buiten gelegen. Zo werkt dat toch vaak in de voetballerij als je onderaan staat. Natuurlijk wil iedereen in die eerste klasse blijven, maar indien niet dan raakt geen persoon in paniek. JEKA is een hechte club met weinig verloop. Het zou mij verbazen als daar verandering in komt als wij het onverhoopt niet redden. Of ik al eerder gedegradeerd ben? Als speler van NAC 1, hè. Maar als trainer nog niet. En dat wilde ik eigenlijk zo houden.”

Be Sociable, Share!