‘Bredase’ invasie bij DESK

foto Jan in 't Groen

foto Jan in ‘t Groen

Los van de mogelijkheden die er wellicht nog gloren in de derde periode en ondanks het feit dat DESK volgens coach Ad van Seeters ook na de puntjes die het de voorbije weken bemachtigde vooralsnog naar onderen moet blijven kijken, lonkt voor de ambitieuze eersteklasser uit Kaatsheuvel een lucratief plaatje richting volgend seizoen door de plotse komst van een berg aan ervaring. “Liefhebbers die ons bovendien geen cent kosten.”

Vier spelers waarmee Van Seeters vroeger bij Baronie werkte, spelen na de zomer immers bij DESK. Het gaat om Joost Veuger (29), Ruud van Dijk (30), Mark van Poppel (28) – allen momenteel uitkomend voor Unitas Gorinchem – en Sjaron van Zon (32, nu OJC Rosmalen). Bovendien komt ook Rob van Poppel (23, ex-Willem II en nu Unitas) mee in hun kielzog. “Ik werd zelf gebeld door die jongens. Die vier wilden nog een paar jaar op niveau spelen onder hun oude trainer. Of dat eventueel zou kunnen bij DESK. Tja. Niet alleen stuk voor stuk prima voetballers, maar ook sociaal gezien fijne gasten”, geeft Van Seeters aan dat DESK dit aanbod als een unieke kans beschouwde en gretig toehapte.

“En zonder dat dit ten koste gaat van de weg die we zijn ingeslagen. De focus blijft gericht op de eigen jeugd. Gemiddeld vijf tot zes spelers ‘Dessers’ maken dit seizoen deel uit van de basisformatie en daar gaan we absoluut niet aan tornen. Aan de hand van deze routiniers kunnen de jonkies alleen maar beter worden. Je mag wel spreken van een gouden formule.” Die dacht DESK voor dit seizoen ook gevonden te hebben, maar dat komt er in de praktijk niet helemaal uit. “Nee, maar we hebben daar ook wat pech in gehad natuurlijk. Imdat Solmaz is bijvoorbeeld pas na de winterstop weer inzetbaar, terwijl hij momenteel nog lang niet aan zijn top zit qua fitheid. Arie Eikelenboom startte goed, maar heeft gaandeweg minder inbreng gehad op het veld dan gehoopt. Hoewel hij in de coaching en in de kleedkamer van veel waarde is.”

Godsgeschenk

Aangezien sterkhouder Thijs van den Berg inmiddels voor Achilles Veen koos, Farley Kromodikoro eveneens aangaf te vertrekken en tussentijds ook Angelo Claessen het bijltje er al bij neer gooide, is het vrachtschip aan routine en vernuft dat straks vanuit Gorinchem in Kaatsheuvel aanmeert een soort van godsgeschenk. De Valk steekt er dit seizoen met kop en schouders bovenuit in de eerste klasse C, omdat het eerst en vooral een juiste mix heeft. Een zelfde scenario gloort voor DESK. “Laten we niet teveel op zaken vooruit lopen. Eerst moeten we maar eens zorgen dat we ons definitief veilig spelen in deze afdeling waarin – behalve De Valk – iedereen van iedereen kan winnen. Maar inderdaad, het plaatje ziet er goed uit. Ik ken die mannen van haver tot gort en aan hun hand zullen de talentvolle spelers waarover we nu al beschikken alleen maar beter worden. Wat er ook gebeurt bij DESK: nooit mag het ten koste gaan van de eigen jeugd. Dat is het stokpaardje van de club geworden en van mij altijd geweest.”

Be Sociable, Share!