Boven de stand?

Nee, het zojuist gevoerde pleidooi heeft niets te maken met het wegnemen van druk of het creëren van een underdogpositie, verzekert Patrick Berkelmans, coach van zaterdagtweedeklasser sv Capelle. “Want er is geen druk, wij moeten namelijk niets.” Nou ja, behalve dan zorgen voor lijfsbehoud.

“Prachtig, die twaalf uit vier”, reageert Berkelmans op de koppositie die debutant Capelle inneemt.  “Maar we moeten vooral realistisch blijven. Tegen Meerkerk wonnen wij, maar daar was dan ook alles mee gezegd. Het zit ons niet tegen, zeg maar. Vorig seizoen in de derde klasse had ik in dit stadium het idee dat er een heel mooi jaar zat aan te komen. Toen waren we echt beter dan de concurrentie. Dat gevoel van suprematie heb ik nu niet. En dat geeft niet, want wij kennen onze plaats. Een club van onze omvang doet het goed als die zich op termijn als een stabiele middenmoter kan manifesteren.”

Stimulator

Je zou bijna denken dat Berkelmans Capelle een koploper tegen wil en dank vindt. Dat bestrijdt hij. “Wij hebben een goed team, met de nadruk op dat laatste woord. Er wordt hard en scherp getraind, in die zin ben ik een stimulator. Maar andere ploegen beschikken over meer individuele kwaliteit, dat is een gegeven. Dat zag je tegen Meerkerk en zaterdag wacht met Drechtstreek een elftal van hetzelfde kaliber. Die hebben twee spelers lopen, die vorig seizoen nog in de hoofdklasse voetbalden.”

En toch floept Berkelmans er een zinnetje uit, dat duidt op een mits. “Na zaterdag weten we meer.” Want wat als blijkt dat het uiteindelijk allemaal wel meevalt met die klassespelers bij de tegenpartij? Dat Capelle zich door het vertrouwen van de gewonnen wedstrijden doorontwikkelt tot nooit verwachte hoogten? Dat ook goaltjesdief Jurgen van Selst zijn draai heeft gevonden?  “Kansloos ben je nooit.”

Be Sociable, Share!