‘Boeren’ boeren goed

Als onderdeel van de festiviteiten naar aanleiding van het kampioenschap kan het gebeuren dat de totale selectie van Nuenen op een maandag ergens op een weiland bij Nederwetten een potje boerengolf staat te spelen. “De boertjes zijn aan het golven”, doet hoofdcoach Pierre van den Eeden aan zelfspot. “Ik kom uit Eindhoven en als wij vroeger in Nuenen moesten voetballen, diende je eerst acht kilometer op het fietske af te leggen. Om vervolgens klop te krijgen van die boeren. Alle gekheid op een stokje: dat is echt verleden tijd. Nuenen heeft het prima voor elkaar en kan eigenlijk alleen maar technisch verzorgd voetbal spelen.”

Van den Eeden heeft een wezenlijke bijdrage geleverd aan de anno 2011 ‘op en top georganiseerde’ voetbalvereniging. Hij is bezig aan zijn negentiende seizoen in Nuenense dienst. “Afwisselend het eerste, het tweede en de A-junioren heb ik getraind. Met zoveel mogelijk Nuenense jongens zo hoog mogelijk spelen is het uitgangspunt van de club. Ongeveer driekwart van de selectie voldoet aan dat criterium. Toen wij zondag tegen EFC de titel pakten, stonden acht spelers in het veld met wie ik in het verleden heb samengewerkt bij de A-junioren. Volgens mij ben je dan goed bezig. En er zit nog meer talentvolle jeugd aan te komen. Alleen als het echt noodzakelijk is, halen wij spelers van buitenaf. Maar nooit met grof geld. Iedereen krijgt bij ons hetzelfde en al helemaal geen handgeld. En voor wie dat niet genoeg vindt: jammer dan.”

Dat het zo lang duurde voordat titelkandidaat nummer één de prijs ook daadwerkelijk binnensleepte, was volgens Van den Eeden te wijten aan het gemis van een pure afmaker. In de persoon van Noël Jansen (nu Gemert) denkt Nuenen die voor straks gevonden te hebben. “Het is goed dat wij dadelijk niet aan de nacompetitie hoeven deel te nemen, want de pijp is aardig leeg. Ik denk dat Nuenen in die hoofdklasse wel degelijk een inbreng kan hebben. Met een middelmatig team zijn we ik meen in 2004 na één jaar meteen gedegradeerd, maar daar ben ik nu niet bang voor. Deze jonge ploeg heeft echt heel veel kwaliteit. Je moet ons niet laten voetballen, zeg maar. We schakelden onder meer Kozakken Boys en OJC uit in de beker en wonnen oefenduels tegen hoofd- en topklassers. Weet je wat ook opvallend is bij Nuenen? De eerste en tweede selectie zijn gelijk. Die trainen ook gewoon samen. En zijn nu ook allebei kampioen. Daarom lopen wij nu in shirtjes rond met een veelzeggende tekst: Nuenen 1 en 2 kampioen!”

Be Sociable, Share!