Beste club van Tilburg

foto Jan in 't Groen

Hoewel hij contractueel volledig in zijn recht stond, stapte Kees van Loon toch een beetje met lood in zijn schoenen af op het bestuur van Taxandria. Wat was het geval? LONGA had de coach van de Oisterwijkse tweedeklasser benaderd met de vraag of hij interesse had in de ontstane vacature van hoofdtrainer. Terwijl de inkt van zijn krabbel onder een verlenging bij Taxandria bij wijze van spreken nauwelijks was opgedroogd. “Vraag me niet hoe, maar LONGA wist van de clausule in mijn contract, dat ik bij een sportieve verbetering vrij was om te gaan. Ik heb er vervolgens goed en lang over nagedacht en besloot voor het sportieve aspect te kiezen.”

Van Loon spreekt van ‘een zeer correcte houding’ van het Oisterwijkse bestuur. “Ik heb ook meteen gezegd dat ik zou blijven wanneer de leiding er negatief tegenover zou staan. Nee, ik heb me absoluut niet door de resultaten laten leiden. Ik ben aan de klus bij Taxandria begonnen, terwijl ik wist wat de mogelijkheden en de onmogelijkheden waren. Ik wist op voorhand dat ik er veel energie moest insteken om het eerste elftal naar een hoger niveau te tillen. En ik wist dat de selectie smal was. Dat is ook gebleken. Wanneer Taxandria alle spelers beschikbaar heeft, doen wij niet onder voor ploegen als Haarsteeg en PSV. Helaas was dat in de praktijk niet het geval en zoiets weet je eigenlijk vooraf al.”

Nadrukkelijk stelt Van Loon zijn keus op sportieve gronden te hebben gemaakt. “LONGA is de beste club van Tilburg. Ik heb er zelf gespeeld en ken een hoop mensen, dat maakt een entree makkelijker. Ja, binnen de selectie van Taxandria heeft een aantal spelers mij vragen gesteld. Dat begrijp ik. Maar ik heb voor mezelf gekozen. Ik het niet mooier maken dan het is.”

 

Be Sociable, Share!