‘Best denkbare optie’

foto Paul Driessen ©

Uiteindelijk werd het voor Peter Maas een kwestie van voor- en nadelen ten opzichte van elkaar wegstrepen. De Roosendaler plande als coach van Baronie in de lente van dit jaar een oriëntatieperiode voor zichzelf in. Het netwerken leverde het nodige op, maar niet de gewenste baan in het betaalde voetbal. “Nog niet. Maar je moet niet te lang wachten met het uitoefenen van je vak. Halsteren is onder de momentele omstandigheden voor mij de best denkbare optie.”

En dus gaat Maas straks aan de slag bij de huidige koploper in de tweede klasse. Niet het niveau dat hij aanvankelijk in gedachten had. Toch? “Dat is waar, maar ik ga ervan uit dat Halsteren komend seizoen in de eerste klasse speelt. Met zes punten voorsprong op de eerstvolgende concurrent halfweg is dat een reële gedachte. Bovendien wil Halsteren op alle fronten doorgroeien en ook dat is gezien de mogelijkheden een realistisch streven. Als Halsteren niet promoveert? Dan moeten we daar volgend jaar vol op inzetten.”

Intussen blijft Maas loeren naar het betaalde voetbal. “Geduldig zijn zal het motto worden. Heb inmiddels een hoop contacten opgedaan, onder meer door mijn samenwerking met Foppe de Haan op Tuvalu. Ik wil die stap richting een BVO of een topklasser heel graag maken, maar niet ten koste van alles. Ergens acht keer per week opdraven tegen lagere voorwaarden dan die ik nu heb via mijn baan als jongerenwerker vind ik te gortig. Net als een club op ruim twee uur reisafstand. Na het verzoek van Halsteren ben ik eerlijk naar mezelf toe geweest ten aanzien van de keuzemogelijkheden. Sportief, financieel, logistiek en wat betreft kennis van de regio. Hoe langer ik erover nadacht, hoe positiever ik werd over deze optie”, bekent de huidige technisch adviseur (tot en met april) van derdeklasser Alliance.

Van Bijsterveld

In oktober verlengde Johan van Bijsterveld zijn contract als trainer van Nieuw Lekkerland. Met de restrictie dat hij daar onderuit kon indien zich een club met ambitie zou melden. Dat gebeurde in de ogen van Van Bijsterveld toen Achilles Veen, tegenstander van Nieuw Lekkerland in de zaterdaghoofdklasse, aan de bel trok. Gezien zijn ervaringen als interim-coach bij die club gedurende de periode in het voorjaar van 2010, gevoegd bij de sportieve doelstellingen van Veen, was de deal snel rond. Zodoende staat de voormalig trainer van onder meer UDI’19 vanaf medio 2012 als opvolger van Frans van Wijk in Veen voor de groep.

Van Galen

TVC Breda wordt voor Martijn van Galen vanaf komende zomer zijn eerste club als zelfstandig coach. Op zijn 41e verjaardag kwam de ex-prof van RBC, KV Mechelen, VVV, Dordrecht en TOP Oss een eenjarige verbintenis overeen met de leiding van de vierdeklasser.

Be Sociable, Share!