‘Ben er helemaal klaar mee’

Altijd beladen, die derby tussen de vierdeklassers Rood Wit Willebrord en Sprundel. Bij de heenwedstrijd afficheerde Sprundel-speler Rob Monden het duel nog als een kleine variant op Ajax-Feyenoord. Maar wel geënt op de sportieve rivaliteit. Die was zondagmiddag ver te zoeken bij de return, die van belang was in de strijd om een periodetitel en dus deelname aan de nacompetitie. “Als het op deze manier moet kan die periodetitel ons gestolen worden. Een teamgenoot ligt nu op de operatietafel vanwege een gebroken kaak.”

De wedstrijd was bijna een halfuur onderweg toen Rood Wit een inworp mocht nemen ter hoogte van de dug-out van de thuisclub. Dennis de Jong gooide de bal pardoes in het gezicht van Sprundelaar Julien Huisinga. Arbiter Van Poorten trok de rode kaart. De dader was toen al op weg richting kleedkamer. Achter zijn rug ontspoorde het vervolgens volledig. Met een gebroken kaak voor Sprundelaar Eric Ros als triest dieptepunt. “Ik zag wie het gedaan heeft. Verder doe ik daar geen uitlatingen over. Dat is een zaak van de politie, want wij doen aangifte”, aldus Monden (foto), die zegt zwaar aangeslagen te zijn.

“En ik niet alleen. Wij allemaal van Sprundel. Met op het veld knokken in de goede zin van het woord is niets mis, maar dit slaat helemaal nergens op. Ik ben benieuwd naar de reactie van de KNVB. Die zal het restant van dit duel waarschijnlijk snel op het programma zetten op een doordeweekse avond. Maar ik weet niet of wij daar trek in hebben. Persoonlijk ben ik er in ieder geval even helemaal klaar mee.”

Be Sociable, Share!