‘Beetje als PSV in ’t klein’

foto Jan Verhoeven

foto Jan Verhoeven

BVV is als debutant in de Eerste Klasse na een aardige periode voor de winterstop inmiddels afgezakt naar een rechtstreekse degradatieplaats. Toch gelooft John Huisman heilig in een gunstige afloop voor de Bosschenaren. “Sinds lange tijd zijn we zondag weer compleet en we zijn nog steeds niet afhankelijk van anderen”, schuift de coach andere perikelen daarbij even onder het kleedje.

Blijkt als Huisman wat dieper op het hoe en waarom in gaat. Over de voetballende kwaliteiten van zijn selectie bestaan volgens hem geen twijfels. “Wij kunnen echt zo goed voetballen. Maar dat alleen is op dit niveau niet voldoende en op wat voor manier dan ook krijg ik ze dat maar niet aan het verstand. Ik vraag me soms af of de spelers wel leven voor hun sport”, doelt hij op bijvoorbeeld het stapgedrag en de discipline. Diepe zucht. “De tijden zijn veranderd, ik weet het. Is ook niet specifiek een probleem van BVV. Denk dat het met name in de steden bij meerdere clubs gebeurt. En kijk eens naar PSV. En daar is dan ook nog een dikke begeleidingsstaf bij aanwezig. Voor mij voelt het bij BVV een beetje als PSV in ’t klein.”

32x geel

“Weet je hoeveel kaarten wij dit seizoen gekregen hebben voor commentaar op de leiding? 32! Wat dan uiteraard ook zijn weerslag heeft gehad op de prestaties. Ik heb werkelijk alles geprobeerd om tenminste dat eruit te krijgen, maar het lukt me niet. Tot en met spelers ernaast zetten aan toe. Helpt niet. Het gaat gewoon door. Of ik het nog leuk vind? Weet je, ik ben een voetbaldier. En BVV is mijn clubke. Die combinatie is blijkbaar onverwoestbaar. Al ben je tegenwoordig inderdaad meer psycholoog dan voetbaltrainer. Ja, misschien had ik bij elke andere club het bijltje er al bij neergegooid”, erkent de coach die reeds decennia lang in (de top van) het Brabantse amateurvoetbal werkzaam is.

En dat vermoedelijk zal blijven doen totdat hij erbij neervalt. “Ook als we onverhoopt zouden degraderen ben ik na de zomer hoofdtrainer van BVV. Dan beginnen we in de Tweede Klasse weer vrolijk opnieuw. Met dezelfde groep, ja. Althans, het gros heeft toegezegd te blijven. Hoe dan ook,  aan degradatie wil ik voorlopig niet aan denken. Tegen twee keer IFC en LONGA moeten we in staat zijn om 7 tot 9 punten te pakken. Mits iedereen tot op het bot gemotiveerd is.” En op zaterdag tijdig naar bed gaat. En de kaken eens wat vaker op elkaar houdt…

 

Be Sociable, Share!