Beentjes op de grond

“Het gaat de goede kant op.” Marvin Bedaf blijft vooral nuchter onder het lijstaanvoerderschap van Dosko. De 23-jarige topscorer (17 goals) realiseert zich maar al te goed dat te vroeg juichen tot decepties kan leiden. Zie het Dosko van vorig jaar, toen de derdeklasser uit Bergen op Zoom in april ook los was van de concurrentie, maar de titel uiteindelijk toch aan de neus voorbij zag gaan. “Nog drie wedstrijden en vier punten voorsprong oogt riant. Maar van die drie duels zijn er twee tegen de nummers twee en drie.”

Wat er ook gebeurt, de naam van Bedaf is in nog geen jaar tijd gevestigd bij Dosko. Zijn overstap van MOC’17 naar Dosko leidde bij zijn oorspronkelijke club tot scheve gezichten, maar hij koos bewust voor de sportieve verbetering. “Met MOC degradeerden wij naar de vierde klasse en daar had ik geen trek in. Inmiddels zijn de meningen bij MOC overigens  bijgedraaid, hoor. Ze zien nu ook in dat ik een juiste keuze heb gemaakt.” De tweede klasse lonkt. Als Dosko het kunstje inderdaad flikt, is het de hoogst spelende voetbalclub van Bergen op Zoom. “Ik denk zeker dat wij op dat niveau iets te zoeken hebben. Wij proberen te voetballen en dat zal er in die afdeling beter uit komen, verwacht ik.”

Bedaf zelf ook? “Dat weet ik welhaast zeker. Ik moet het hebben van mijn inzicht en snelheid. Ik merk aan mezelf dat ik dit seizoen sterker ben geworden.” Die 17 treffers zijn daar als man achter de diepe spits een bewijs van. Maar eerst dus die klus even klaren. Zondag komt Internos langs in Bergen op Zoom. ‘Thuis zijn we nog ongeslagen, dat spreekt in ons voordeel. In de derby tegen FC Bergen stonden circa 600 mensen langs de lijn. Ik heb de indruk dat het voetbal in deze stad vroeger meer leefde dan tegenwoordig, maar misschien kunnen wij met Dosko voor een kentering zorgen.”

Be Sociable, Share!