Battle of Duketown

Coen Burg was aandachtig toeschouwer bij het bekerduel tussen BVV en OJC Rosmalen. De coach van RKJVV zag de opponent voor zondag niet alleen winnen, maar ook sterk spelen. Dat belooft wat voor de Bossche Battle. “BVV heeft een mooie ploeg, ik kan niet anders zeggen. Maar als wij de taken uitvoeren, zie ik met ons scorend vermogen beslist mogelijkheden.”

Hij heeft als voetballer toch een behoorlijk palmares opgebouwd, maar Burg kan zich niet herinneren dat een derby vooraf zoveel los maakte als nu het geval is. “Tijdens de voorbereiding was deze wedstrijd al een gespreksthema. Er spelen natuurlijk een hoop sentimenten. Denk alleen maar aan sommige spelers van RKJVV die een verleden bij BVV hebben. In veel gevallen scheidden de wegen niet echt harmonieus, dus zit er de nodige rancune.”

Wie kan het best met de druk en de sentimenten omgaan? Ook volgens Burg zou dat weleens de sleutel tot succes kunnen zijn. Hoewel de feitelijke inzet van het duel tussen de tweedeklassers niet meer dan drie ordinaire punten bedraagt. “Na FC Engelen en Rijswijkse Boys heb ik met RKJVV een aardige stap voorwaarts kunnen maken. Met een behoorlijk vernieuwde groep ten opzichte van vorig seizoen mikken wij op een plaatsje in de top vijf. Daar waar we nu al staan. Eigenlijk loopt RKJVV voor op schema. Ik had verwacht meer tijd nodig te hebben om bepaalde automatismen in te slijpen. Hoewel op dat vlak nog winst te halen valt.”

Niet mopperen

Motivatie is het probleem niet voor Burg. In tegenstelling tot wat hij eerder gewend was. “Bij mijn vorige clubs moest je bij wijze van spreken hopen dat je elf man bij elkaar had. Nu ben ik in de omstandigheid dat ik keuzes kan maken. In het tweede elftal loopt een aantal spelers dat het niveau aan kan. Ik mag niet mopperen”, vindt de 43-jarige Bosschenaar, die met TC1 op zak op termijn wil doorgroeien naar een hoger platform. Vooralsnog telt RKJVV, met wie hij dinsdag uit de beker geknikkerd werd (3-1) door hoofdklasser Nuenen. “Niet kansloos. In de rust heb ik bewust spelers gewisseld met het oog op zondag. De competitie heeft de hoogste prioriteit. Ik vond dat wij in de eerste helft ons beste voetbal tot nu toe speelden.”

Be Sociable, Share!