Baronie lonkt

Nu nog Deurne elimineren en volgend seizoen staat het Bredase hoofdklassenduel tussen JEKA en Baronie op het programma. “Sec gesteld is dat zo, maar dat besef is misschien nog niet helemaal doorgedrongen”, zegt Jorik Mijnhijmer na de 2-3 winst van JEKA bij OSS’20. In een duel dat in het verlengde paste van die knotsgekke reguliere competitie in de eerste klasse C. “Met een man meer hebben na rust zwaar onder druk gestaan. Toen zijn we goed weggekomen.”

Hij verloor dit seizoen zijn basisplaats maar revancheerde zich ijzersterk. Na een aantal invalbeurten staat Jorik Mijnhijmer de laatste zes duels telkens bij de eerste elf op het wedstrijdformulier. Op de slotdag bij Theole, toen JEKA nog rechtstreeks kon degraderen, was Mijnhijmer met twee puntgave treffers al verantwoordelijk voor de winst (1-2) en dus handhaving van de Bredanaars. Zondag bij OSS vestigde de 21-jarige aanvaller met name voor rust de aandacht op zich. Hij bereidde zowel de 0-1 als de 0-2 voor en trapte nadien op geweldige wijze een vrije trap vanaf een metertje of 25 in de bovenhoek.

Toen OSS’20 nog voor rust met een rode kaart werd geconfronteerd, leek het vervolg voor JEKA met een 1-3 op zak een abc’tje te worden. “Ik heb er nog steeds geen verklaring voor, maar wij kwamen in de tweede helft eigenlijk geen moment meer onder druk van OSS uit. Vooral die Torino Hunte was ongrijpbaar. Die was echt zo goed. Hoewel ik zelf trouwens nog twee beste kansen verprutste, bleven we gelukkig overeind.” Ondanks de euforische stemming kampte Mijnhijmer toch met een naar gevoel. Naar eigen zeggen vanwege een futiliteit ontving hij een gele kaart en die kost hem donderdag het eerste finaleduel in Deurne. “Ik hoop dat we daar stand houden. Dan kunnen we het zondag thuis eventueel afmaken. Voor ons is het lekker: JEKA heeft niets te verliezen. Als we het redden, mag je gerust spreken van een sensatie. Nog niet zo heel lang geleden voetbalde JEKA in de derde klasse. Als je realistisch bent, zeg je: dit kan niet. Maar ja, nu we er zo dichtbij zijn…”

Be Sociable, Share!