Appelleren aan het RBC-gevoel

De contouren van het nieuwe RBC nemen toe in helderheid. Het belangrijkste proces moet echter nog plaatsvinden: het samenstellen van een selectie. “Dit wordt een periode van veel bellen en contacten leggen. En inspelen op het gevoel. RBC is nog steeds een naam, dat heb ik al gemerkt. Als een paar spelers met feeling voor de club over de brug komt, volgen er meer”, verwacht Erwin van der Woerdt, de onlangs aangestelde hoofdcoach van de vijfdeklasser.
De 35-jarige ex-prof uit Fijnaert geeft toe dat het niveau waarop RBC op last van de bond moet starten, niet bepaald uitnodigend is. “Maar ja, je moet natuurlijk ergens beginnen. Bij dit RBC krijgen spelers wel de mogelijkheid om zich door te ontwikkelen. Want het moge duidelijk zijn dat wij zo snel mogelijk richting een acceptabel niveau willen. Hoofdklasse? Uiteindelijk, maar laten we niet te veel op zaken vooruit lopen. De derde klasse met al die derby’s in de stad Roosendaal en omgeving zou vooralsnog al mooi zijn.”

Het RBC anno 2012 mikt in eerste instantie op de jeugd die de afgelopen jaren in de A- en B-junioren actief was. “Daarnaast is het wenselijk dat we een aantal routiniers – bij voorkeur oud-RBC’ers – dat nu een beetje tegen het einde van hun amateurvoetbalcarrière loopt, warm weten te krijgen voor de opstartfase. De opzet is om straks met twee seniorenteams en een E- en D-pupillenteam te beginnen”, weet de huidige coach van Kloetinge 2. “Ben nu bezig aan mijn tweede seizoen als zelfstandig coach, daarvoor was ik assistent bij het eerste.”

Hellemons

In de ogen van technisch adviseur Eric Hellemons was Van der Woerdt een prima kandidaat om het wederopstandingproces van RBC mede gestalte te geven. “Ik ken Eric goed, ben voor de jaarwisseling nog bij hem in Ankara op bezoek geweest. Dat had ik beloofd en dan doe ik dat ook. Mijn vriendschap met hem staat echter los van mijn aanstelling. Ik bedoel, Eric beveelt niet iemand aan die niet capabel zou zijn. Ik ben in staat om mensen te motiveren, heb een verleden van in totaliteit twaalf jaar bij RBC en heb betaald voetbal gespeeld. Zes wedstrijdjes eredivisie zelfs, ja. Voor het grote werk was ik niet goed genoeg, dat mag je gerust concluderen.”

Heeft ook niets te maken met zijn aanstaande job. “Na mijn eerste gesprek met RBC begin januari, had ik mijn vraagtekens. Puur omdat er eigenlijk nog niets was. Maar in een paar weken tijd is er organisatorisch veel gebeurd. Nog is er een hoop werk te doen. Afgaande op de reacties bespeur ik eigenlijk louter positivisme. RBC is nog steeds een naam. Aan ons is het om daar op een juiste manier gebruik van te maken.”

Be Sociable, Share!