Apart, maar daarom niet minder mooi

Arno GabrielsZonder zelf te spelen werd Klundert zaterdag kampioen in de tweede klasse E, waardoor de tricolores in twee jaar tijd zijn doorgestoten van de derde- naar de eerste klasse. Tijdens de winterstop stond de ploeg van Arno Gabriëls nog acht punten achter op Bruse Boys, inmiddels bedraagt de voorsprong op diezelfde ploeg acht punten. “Een superprestatie.”

Het was een aparte manier van kampioen worden, dat wel. “Een aantal personen onder wie aanvoerder Aries Nieuwkerk was naar Zaamslag tegen Bruse Boys afgereisd, terwijl wij op deze voor ons competitieloze dag gingen trainen. Overigens maar met een groepje van twaalf man, omdat een aantal spelers met het tweede elftal mee was en anderen een weekendje weg. Tijdens de training hoorden we dat het 2-0 voor Zaamslag was, maar Bruse Boys kwam terug. Het laatste half uur was er een live verbinding. Het werd nog spannend met een grote kans voor Bruse Boys vlak voor tijd,maar het bleef 2-2. Daarna, toen iedereen weer terug was in de kantine, hebben we alvast een voorschot genomen op het grote feest inclusief huldiging die op 11 mei gepland staat. Volgende week spelen we wel, maar het leek ons niet gepast om op 4 mei met een platte kar door het dorp te rijden.”

En zo is Klundert ineens eersteklasser. “Verrassend? Enigszins. Na de tweede plek van vorig seizoen in het eerste jaar voor de club op dat niveau, waren de meningen vooraf verdeeld. Er wordt vaak gezegd dat het tweede jaar op een bepaald podium een bevestigingsjaar is. Moeilijker omdat de nieuwigheid eraf is, vooral bij de tegenstanders. Persoonlijk mikte ik op een plaatsje bij de eerste vijf. Dat het dit is geworden, tja… We startten na de winterstop met winst, wonnen daarna opnieuw en vervolgens nog een keer en dan kom je als groep in een soort van flow. Als je van de elf wedstrijden er tien wint en één gelijkspeelt, ben je uiteindelijk de terechte kampioen. Dan heb je met zijn allen een superprestatie neergezet”, stelt Gabriëls, voor wie trouwens dispensatie moet worden aangevraagd, omdat hij niet beschikt over TC1.

Geld

“Normaal gesproken komt dat goed. Strikt genomen zou dat kunnen betekenen dat handhaving in de eerste klasse einde oefening is voor mij bij Klundert, ja. Het diploma TC1 wil ik absoluut behalen, maar op korte termijn ontbreekt me daarvoor de tijd. Of wij sportief wat te zoeken hebben in de eerste klasse? Als Terneuzense Boys, dat vorig seizoen afgetekend kampioen werd en nu als nummer laatst eruit is gekegeld, de maatstaf is misschien niet. Maar toch denk ik dat wij met deze selectie waarin zeker rek zit een paar ploegen onder ons moeten kunnen houden. We zijn op de achtergrond bezig met versterking, maar dan moet je vooral denken aan regionale spelers uit de lagere klassen. Jongens die graag bij ons willen komen voetballen en niet voor maar één jaartje. En al helemaal niet uit financiële overwegingen, want geld is er niet.”

Be Sociable, Share!