‘Alles op derde periode’

Imdat SolmazDESK tegen DOSKO eindigde in 3-1. Gezien de hedendaagse verhoudingen een opvallende uitslag. “Voor mij niet echt een verrassing”, beweert Imdat Solmaz. De 35-jarige spelmaker die door blessures – meniscusoperatie en duimbreuk – een eerste seizoenshelft van hoofdzakelijk toekijken beleefde. Machteloos toekijken. “Nu merk je hoe belangrijk het is dat onze jonge groep er een stuurman bij heeft binnen de lijnen.”

Los van zijn voetballende inbreng. Met de gelijkmakende 1-1 zette Solmaz DESK zondag op het juiste spoor tegen de revelatie uit Bergen op Zoom. “Ik zit nu op ongeveer 50 procent van mijn mogelijkheden. Logisch na zo’n lange afwezigheid. De komende weken verwacht ik aan ritme en fitheid te winnen”, zegt de Tilburger, die de Kaatsheuvelse eersteklasser in de wacht heeft gezet aangaande volgend seizoen. “Ik weer eerst helemaal fit worden en blijven. Pas als dat het geval is, heeft praten over een toekomst als voetballer echt zin.”

Dat laatste is waar Solmaz deze dagen een beetje mee worstelt. Plakt hij er nog een jaartje vast als voetballer? En zo ja, waar? Of gaat hij zich richten op een trainerscarrière? Of wellicht in combivorm? “Mijn TC3 heb ik dadelijk binnen. Daarna ga ik meteen verder met TC2. Ik heb ambities als trainer, al moet ik zeggen dat ik in de praktijk nog niet heb ervaren hoe dat werkt. Eigenlijk heb ik gezien mijn professionele benadering niet veel trek bij een vierde- of vijfdeklasser in te stappen. Dan ga ik me geheid storen aan bepaalde zaken. Anderzijds is zoiets wel het geijkte pad voor een beginnend trainer. Moeilijk…”

Gas

Vooralsnog legt Solmaz de focus op de korte termijn met DESK 1. “We waren met een bepaalde doelstelling het seizoen begonnen, maar daar is weinig van terecht gekomen. De trainers zijn lang zoekende geweest naar de ideale samenstelling en daarnaast kampten we met blessures, onder meer van mijzelf. Als we dit seizoen prestatief toch nog iets willen, zal dat in de derde periode moeten gebeuren. Daar zijn alle pijlen nu op gericht. De start is met die overwinning op DOSKO in ieder geval hoopgevend. Die mannen hebben op dat doelpunt in het begin uit een standaardsituatie na verder geen kansen meer gehad, dus een compliment voor onze verdediging. De aanval is echter ons sterkste wapen. We hebben afgesproken het restant van de wedstrijden vol gas te geven in dat opzicht. Met mij in de punt naar voren om onze gevaarlijke vleugelaanvallers Schimmert en Mamaar zo optimaal mogelijk te bedienen.”

Be Sociable, Share!