Al(les) kan

Pas zondagavond na de thuiskomst kon Adem Alkan zijn vaderlijke gevoelens de vrije loop laten. Want het was een bijzondere middag geweest voor de familie Alkan. Als coach van FC Drunen zag hij zijn zoons bij Jan van Arckel (1-5) alle drie scoren. Geen alledaags tafereel. “Ik heb ze in de slotfase gedrieën een publiekswissel gegeven. Maar dat had ik met andere spelers ook gedaan, hoor.”

Ja, de hap van moeders smaakte lekkerder dan normaal. “Natuurlijk ben ik trots op die jongens. Ik ben de komende dagen niet ziek, als je begrijpt wat ik bedoel. Honderd procent zeker weet ik het niet, maar met een vader als trainer kan ik me voorstellen dat er toch een bepaalde druk op hen ligt. Eenmaal op het voetbalveld behandel ik ze net als hun ploeggenoten. Nee, ik waak er voor om dat door te drijven. Goed is goed en slecht is slecht. Ze harder aanpakken dan noodzakelijk zou onterecht zijn.”

Studie

Nafis en Deniz Alkan maakten ieder één goal, Sinan twee stuks. Nafis is naar verluidt de meest talentvolle van het trio. In de zomer liep hij stage bij een Turkse profclub, maar tot een overgang leidde dat niet. “Net als mijn andere zoons studeert Nafis en hetgeen men bood en vooral de gespreide manier waarop dat uitgekeerd zou worden, vond ik niet toereikend om daarvoor zijn rechtenstudie aan de kant te zetten. Maar die jongen is de laatste twee jaar ontegenzeggelijk gegroeid als spelmaker. Die zou inderdaad wel wat hoger kunnen spelen. Het publiek van Jan van Arckel gaf hem eveneens een welgemeend applaus.”

Zuiveren

Ook op dat gebied boekten FC Drunen en Adem Alkan zodoende winst. “De focus ligt dit seizoen op het zuiveren van onze naam. In het verleden zijn bij ons dingen gebeurd die niet goed waren. Wij willen laten zien dat het ook anders kan. Deze momenten waren daar een mooi voorbeeld van. Daarnaast willen we met FC Drunen in de vierde klasse blijven. Afgaande op wat ik tot nu toe gezien heb, moeten we in de bovenste helft van de ranglijst kunnen eindigen.”

Be Sociable, Share!