‘Alleen probleem bij promotie’

Rick Kantelberg NwWoenselDe heel behoorlijke start van Nieuw Woensel als debutant in de eerste klasse is na vier verliesbeurten op rij enigszins ondergesneeuwd. Sterker, met de Kerst voor de deur vinden de Eindhovenaren zich zelfs terug onder de rode streep. Alarmfase 1 dus, toch? “Mwoah. Van paniek is totaal geen sprake. Volgens mij heeft deze club alleen een probleem bij nog een kampioenschap of promotie”, vindt Rick Kantelberg.

Die argumentatie behoeft enige uitleg. “Natuurlijk willen wij als staf en selectie graag in de eerste klasse blijven. En daar gaan we na de winterstop ook alles aan doen. Maar als dat onverhoopt niet zou lukken, dan is dat maar zo. Dat Nieuw Woensel op dit podium acteert is geweldig, maar in alle objectiviteit moet je jezelf ook afvragen of het niet tè snel is gegaan met de club na al die opeenvolgende promoties vanuit de vijfde klasse”, wil de coach samenvattend eigenlijk zeggen dat er nogal wat personen op de toppen van hun tenen lopen.

Op de eerste plaats binnen de selectie zelf. “We beschikken over een aantal spelers dat ervaring  heeft op het hoogste amateurniveau, maar ook over jongens die wat dat aangaat nog stappen moeten maken. Logisch. De afstemming daartussen moet nog groeien. Fricties? Ach, overal speelt altijd wel wat, maar neem van mij dat dit geen al te belangrijk issue is. Waar het om gaat is dat wij als team moeten beseffen dat foutjes over het algemeen resoluut worden afgestraft door onze tegenstanders. Dat er soms een bepaalde zakelijkheid nodig is om een resultaat over de streep te trekken. Dat als een aantal spelers – wie dan ook – hun niveau niet haalt, wij een probleem hebben. Vooral dat laatste is de voorbije weken te vaak gebeurd en je ziet het. Dan krijg je de rekening daarvoor keihard gepresenteerd. Vooral tegen de clubs uit de bovenste helft van de ranglijst.”

Collectief

Per saldo ziet Kantelberg echter genoeg potentie om deze jaargang met klassenbehoud af te sluiten. “Zoals ik al zei is het geen ramp als dit niet lukt, maar als sportman wil je natuurlijk het hoogst haalbare. Ik weet dat ook de tegenstanders daar mee te maken hebben, maar we misten tot dusver nogal eens wat spelers, vooral vanwege niet voetbal gerelateerde oorzaken”, refereert de coach onder meer aan zijn broer Leon, die vanwege trieste privéomstandigheden vooralsnog even afstand heeft genomen van het voetbal. “Zijn ervaring en balvastheid mis je dan, dat lijkt me duidelijk. Maar dan nog beschikt onze selectie over voldoende voetballend vermogen. Voldoende voor handhaving op dit niveau. Maar we zullen het wel als collectief moeten doen. Met name op dat vlak valt voor ons de meeste winst te halen”, weet de trainer met een doorlopend contract tot medio 2015.

Klik hier voor het volledige interview op Amateurvoetbaleindhoven.nl 

Be Sociable, Share!