‘Ajax – Feyenoord!’

“Dit zijn de wedstrijden waar het om gaat! Sprundel tegen Rood Wit Willebrord, dat is als Ajax tegen Feyenoord. Op het veld voel ik me in die ambiance een beetje profvoetballer”, heeft Rob Monden, centrale middenvelder van Sprundel, nu al voorpret. “De rivaliteit die er bestaat tussen beide kampen is hartstikke mooi, man. Bij ons wordt al een tijdje over deze wedstrijd gesproken, maar andersom ook. Dat weet ik zeker. Sterker nog: volgens mij praten ze maar over één ding.”

“Ik hoop wel dat het een sportieve strijd wordt, dus geen toestanden met gele en zelfs rode kaarten, zoals in het verleden nogal eens gebeurde. Maar ik wil per se niet verliezen, dat dan weer wel.” In het verleden was de club die een grotere historie heeft op hoger niveau veelal de beste in het kampioenschap van de gemeente Rucphen. “Maar de laatste jaren hebben wij niet meer van ze verloren”, weet Monden. Punten zijn sowieso uiterst welkom voor Sprundel, omdat het dit seizoen nog niet echt loopt. “We zijn aan het sukkelen. Nadat we laatst van virtueel koploper Groen Wit wonnen, dachten we de weg naar boven te kunnen inslaan. Niet dus. Tegen ploegen die willen voetballen zijn wij op ons best. Teams die vanuit de verdediging spelen, liggen ons minder.”

De marechaussee (25) ziet de club uit zijn geboorte- en woonplaats als een stabiele vierdeklasser. “Met soms dus een uitschieter, zoals dit seizoen helaas naar de verkeerde kant. Anderzijds heb ik ook een promotie meegemaakt naar de derde klasse. Die  beslissende wedstrijd bij Beek Vooruit zal ik nooit vergeten.” Het stapje naar boven bleek toen te hoog gegrepen voor Sprundel. “De vierde klasse is ons niveau.” Daar zal nog wel het een en ander voor moeten gebeuren. Ongeacht het resultaat van de mini-klassieker op zondag.

Be Sociable, Share!