‘Afsluiten met titel zou geweldig zijn’

Het weerzien met zijn ouwe cluppie is hem uitstekend bevallen, maar toch besloot Bas van den Berk onlangs voor UDI’19 te kiezen. “Het vooruitzicht op de samenwerking met Bas Gösgens, het samenspelen met mijn vroegere maatje Mourad Mamaar, de beleving en natuurlijk het niveau”, verklaart de Bosschenaar zijn overgang naar Uden. “Bij BVV afscheid nemen met een kampioenschap heb ik mezelf ten doel gesteld.”

Wat dat laatste betreft heeft de Bossche tweedeklasser alles in eigen hand. Ondanks een stroeve herstart na de winterstop vertrekt BVV vanuit pole-position richting de laatste fase van de competitie. “Met dank aan TEC, dat ineens zelfs ging verliezen. Toch vind ik dat BVV over de meeste kwaliteit beschikt in deze afdeling en in het verlengde daarvan is het logisch dat wij vol voor de titel moeten gaan. Soms missen we misschien wat ervaring, maar dat is begrijpelijk met die jonkies van ons. Waarvan er een paar overigens nu al in de Hoofdklasse zou meekunnen”, beweert hij aan de vooravond van het thuisduel met Nulandia.

Mamaar

Van den Berk heeft dat in het verleden (Gemert, OJC Rosmalen) reeds bewezen. “Ik kijk vooral uit naar Mourad Mamaar. In de jeugd van RKC voelden wij elkaar destijds al heel goed aan. Tandem in de as? Dat is wel de bedoeling, hoewel het natuurlijk geen vanzelfsprekendheid is. Een basisplaats moet je eerst verdienen”, zegt Van den Berk, die bij BVV trouwens als controlerende middenvelder opereert. “Voor deze ploeg is dat de beste oplossing, maar mijn voorkeur gaat uit naar de nummer tien positie.”

Na de zomer dus, wanneer hij met UDI – er gemakshalve vanuit gaande dat de Udenaren de Topklasse niet halen – een stempel wil drukken in de Hoofdklasse B. Juist ja, B. “De technische commissie van UDI heeft mij verzekerd dat de club de toezegging heeft volgend seizoen weer in Zuid te acteren. Nee, dat was geen voorwaarde om voor UDI te kiezen, maar wel mooi meegenomen.” Niettemin allemaal toekomstmuziek. Eerst heeft hij met BVV nog een klus te klaren. “Afsluiten met een titel zou geweldig zijn.”

Be Sociable, Share!