‘Afscheid met een prijs’

Het niet verlengen van het contract met coach Frank Weijers en vooral de wijze van communiceren heeft ervoor gezorgd dat Brabantia zich niet nu al in de top van de rangschikking begeeft. Althans, dat beweert Bart van Limpt, de 35-jarige spits van de Eindhovense eersteklasser. Een heilzame wintersportvakantie heeft de stemming doen kantelen. “Ik wil afscheid nemen met een prijs.”

De eerste aanzet daartoe gaf Brabantia in het duel met EFC, waarin Van Limpt zelf drie van de vier treffers voor zijn rekening nam. “Toegegeven, we hadden ook met 0-1 achter kunnen komen en dan weet je het nooit met ons. Maar op het laatst hebben wij EFC min of meer vernederd. Minutenlang raakten ze geen bal aan.” Want dat is ook Brabantia. Als het loopt, dan loopt het ook echt. “Met Vlissingen hebben wij de beste voetballers. Samen met Nemelaer, echt een lastige ploeg om tegen te spelen, gaan wij straks strijden om de bovenste plaatsen. Wij als Brabantia zijn dat aan onze stand verplicht.”

Vanwaar dan die matige reeks in de maanden voor de Kerst? “Intern is best wel het een en ander gebeurd. Het besluit van de leiding om te stoppen met Frank heeft voor onvrede binnen de selectie gezorgd. Een aantal spelers, waaronder ikzelf, is bij deze club komen voetballen vanwege Weijers. Als dan zonder dat wij daar überhaupt in gekend werden dat besluit valt, geeft dat wrevel. Dat gedoe heeft ons een puntje of zes, zeven gekost, daarvan ben ik overtuigd. Moet je eens kijken waar we dan hadden gestaan.”

Technische functie

Inmiddels is de rust wedergekeerd. Een gezamenlijke skivakantie heeft de lucht opgeklaard. “Je merkt het nu tijdens de trainingen. Die zijn scherper en harder. Een ieder wil weer een stapje extra doen voor de ander. Natuurlijk zegt dat iets over de mentale weerbaarheid van deze groep. Daarom spelen wij ook in de eerste klasse. Wij beschikken over spelers die in voetballend opzicht beslist hoger zouden kunnen. Maar met dat alleen, ga je het niet redden”, zegt de podotherapeut, die aan zijn laatste maanden als actief voetballer gaat beginnen. “De heupklachten nemen toe. Eigenlijk kreeg ik het medisch advies om per direct te stoppen, maar zo wilde ik geen afscheid nemen. Nee, ik verdwijn niet uit de voetballerij. Ben van plan mijn trainersdiploma’s te halen en sluit niet uit dat ik volgend seizoen ergens een technische functie bekleed. De gesprekken daarover zijn gaande. Bij Brabantia? Is een mogelijkheid.”

UPDATE: Bart van Limpt gaat Frank Weijers vergezellen naar De Valk. Hij zal in Valkenswaard na de zomer als assistent van zijn huidige coach in dienst treden.

 

Be Sociable, Share!