Afrikaanse murenslechters

Op een bescheiden maar daarom niet minder ambitieuze manier mikt BSC op een plaatsje in de tweede klasse. Niet per se dit seizoen, maar op termijn wil het team van Natalino Storelli (foto) de stap maken. De Belgische Italiaan staat in Roosendaal aan het hoofd van een internationaal gezelschap. Wat te denken van een Afrikaans superduo in de frontlijn? Issiaga Jalloh en Mamadi Sidibe zijn de mannen die in eerste instantie voor de goals moeten zorgen. In de rug gesteund door een talent als Desley Ubbink (17), die de laatste weken proefstages bij Willem II afwerkte en zondag tegen Victoria liefst vier keer trefzeker was. “De sfeer is in de groep is prima en dat is de basis voor een succesvolle samenwerking”, onderstreept Storelli echter de collectiviteitsgedachte.

Vooral na de winterstop draait BSC op volle toeren met drie zeges op rij. “We krijgen de hele top zes van de ranglijst nog. In eigen hand? Ja, maar we moeten niet overmoedig worden. Als BSC de nacompetitie haalt, hebben we het goed gedaan”, tempert hij op zijn Belgisch alvast de euforie. Tien jaar geleden streek hij vanuit Franstalig België in Roosendaal neer na zijn huwelijk met een Nederlandse. Met de trainerslicentie UEFA-A liggen er voor Storelli legio mogelijkheden in de voetballerij. Dit diploma staat volgens Storelli gelijk aan TC1.“Het is een droom om ooit hogerop te komen. Ik had bij een tweedeklasser kunnen tekenen, maar ik vind dat mijn werk hier bij BSC nog niet af is. Je weet hoe het gaat in het voetbal. Men kijkt toch eerst en vooral naar de resultaten.”

Een dubbele motivatie dus om met BSC te scoren. “Sportief gezien is eventuele promotie voor BSC geen brug te ver. Onlangs versloegen wij tweedeklasser Halsteren in een bekerduel redelijk afgetekend. Op een hoger niveau komen onze kwaliteiten er beter uit. Nu word je vaak met tegenstanders geconfronteerd die niet willen voetballen. Je speelt dan tegen een muur.” Met Jalloh en Sidibe als frontsoldaten is BSC echter druk doende die spreekwoordelijke barricade beetje bij beetje te ontwrichten. “Deze jongens zijn heel belangrijk voor ons. Die kunnen beslist hogerop.”

Be Sociable, Share!