’30 moet mogelijk zijn’

Of hij in Hank nog gewoon over straat kan…? “Ha, maar ik word best wel veel aangesproken. Be Ready leeft echt, nu we het zo goed doen helemaal. Dit is het sterkste elftal waarin ik ooit gespeeld heb”, verzekert Mike van de Westen, de doelpuntenmachine van de vijfdeklasser. Vijftien maal trof de spits (27) al doel. “Vooraf wilde ik mijn totaal van vorig jaar – 19 – op zijn minst evenaren, maar nu moeten 30 doelpunten mogelijk zijn.”

Als Van de Westen straks rond dat aantal finisht, moet het wel heel raar lopen als Be Ready dan niet minimaal meedoet om promotie. “We willen naar de vierde klasse. Daar horen we thuis. Alleen al vanwege het soort voetbal dat wij spelen.  Ik ben ervan overtuigd dat ons spel er in die afdeling nog beter uit komt. Dat schoppen valt nu nog mee, maar veel tegenstanders gooien wel louter fysieke kracht in de strijd. Terwijl wij juist de bal willen laten lopen.”

Met soms wel meer dan één bewaker in zijn rug – zijn reputatie blijft immers niet onopgemerkt bij de concurrentie – probeert Van de Westen in eerste instantie als kapstok voor zijn medespelers te dienen.  “En daarnaast heb ik een neusje voor de goal, zoals dat heet. In de 1-op-1 met de keeper gaat de bal er negen van de tien keer in. Een kwestie van rustig blijven kijken en plaatsen. Ja, ik zou wel op een hoger niveau meekunnen, denk ik. En zo zijn er bij ons trouwens nog meer, hoor. Ik word jaarlijks met regelmaat gepolst, maar heb de boot eigenlijk altijd afgehouden. Wilde uiteindelijk toch liever bij mijn vrienden blijven.” Behalve die ene keer. “ Als ventje van 18 ging ik ooit naar Almkerk, maar dat werd geen succes. Ik ging toen ook in dienst en daardoor kwam er van twee keer trainen niet veel meer terecht.”

Overbrugbaar

Inmiddels begint het toch een beetje te kriebelen. “Als zich dadelijk een leuke club zou melden, ga ik daar in ieder geval serieus over nadenken.” Maar eerst is er dat grote doel. “Jammer dat we bij OVV die dure punten lieten liggen. De enige wedstrijd waarin ik tot nu toe niet scoorde, ja. Zulke misstappen mogen we ons niet meer veroorloven.” De achterstand op de koploper is echter overbrugbaar. Hank gelooft onverminderd voort in een nakend feestje. “Tegen Dussense Boys stonden er 800 toeschouwers langs de lijn. Bij uitwedstrijden is er vaak meer publiek van ons dan van de thuisclub. Alles ingrediënten zijn aanwezig. Nu moet het gebeuren.”

Be Sociable, Share!