Zoals Churandy Martina…

foto Geert van Erven

Ja, net als de Olympische sprinter is ook Casper van Beers eerst en vooral heel erg blij. Blij met de onverwachte positieverbetering die op zijn pad kwam. “Ik was blijkbaar opgevallen tijdens de oefenwedstrijd tussen de beloftes van Willem II en PSV. PSV vroeg me daarna op stage. Deze kans ga ik pakken, dacht ik.”

Aldus geschiedde. Op amateurbasis maakt de 20-jarige verdediger uit Tilburg dit seizoen deel uit van Jong PSV. “Het is nu aan mij om het te laten zien. Maar je kunt je voorstellen dat ik  ongelofelijk blij ben met deze unieke kans. Kijk alleen maar naar de beschikbare faciliteiten..” Nog maar een paar weken geleden zag de voetbalwereld van Van Beers er heel anders uit. Op verzoek van Willem II werd zijn nog eenjarige verbintenis toen ontbonden. “Ze zeiden letterlijk dat ze van me af wilden.”

Een domper na een seizoen dat sowieso al als zodanig was te omschrijven. “Toen FC Dordrecht me vorige zomer huurde, was ik optimistisch. Maar dat gevoel verdween al snel. Ik vroeg me werkelijk af waarom ze me gehaald hadden, want ik heb niet één kans gehad in het eerste. Ze hadden daar totaal geen vertrouwen in mij. Waarom? Werkelijk geen idee. Ik zat wel vaak bij de wedstrijdselectie, maar heb verder geen seconde speeltijd gekregen.”

Springplank

Wat als zich de mogelijkheid van PSV niet had voorgedaan? “Dan had zich ongetwijfeld iets aangediend. Daar was ik niet zo bang voor. Maar PSV, daar had ik totaal geen rekening mee gehouden. Verder kijken of dromen dan PSV 2 durf ik niet. Laat ik eerst maar eens zorgen dat ik voldoende speel. Bij een regelrechte topclub. En als ik daar in slaag, zien we wel weer verder. Inderdaad, met PSV op je cv is de eventuele reikwijdte van de springplank binnen de voetballerij groter.”

Be Sociable, Share!