‘Zo belangrijk’

foto Geert van Erven

Grote man bij FC Den Bosch was natuurlijk Tom van Weert met zijn drie treffers. De beste spelers stonden in de as, met Bart van Brakel en Paco van Moorsel als uitschieters. Opvallend onopvallend was linksback Joey Brock. Maar misschien is onopvallend opvallend wel een betere omschrijving. “Ik kreeg gezien onze speelwijze de opdracht om vooral mijn verdedigende taak uit te voeren. Ben eigenlijk best trots op mezelf dat ik daarin geslaagd ben.”

Maar staat een linksback dan niet in de eerste plaats daar om te verdedigen? Ja en nee. Brock is namelijk een voetballende verdediger. Een speler met een enorme drang naar voren. Technisch heel behoorlijk onderlegd, gekoppeld aan een flinke dosis agressiviteit. “Omdat wij Willem II wilden vastzetten met Tim Hofstede als doorschuivende man vanuit het centrum, kon ik er niet ook nog eens overheen. Mooi om te zien dat ons plan werkte. In tegenstelling tot eerdere wedstrijden dit seizoen ging het vandaag misschien niet altijd met goed voetbal gepaard. Maar dan toch liever dit. Deze overwinning is zo belangrijk voor FC Den Bosch. Geeft ons zo’n boost. Een prima voedingsbodem voor een serietje, ja.”

Knagen

Opdat Den Bosch aansluiting kan vinden met de posities waarop het hoort te staan, vindt Brock. “De trainer zegt altijd dat wij met onze capaciteiten voor niemand bang hoeven te zijn in deze afdeling. Maar als de resultaten uitblijven, gaat het toch knagen. We speelden vaak best redelijk, maar scoorden niet. Deze winst is daarom ongelofelijk belangrijk voor het vertrouwen. Nee, de sfeer in de kleedkamer was niet te uitbundig. ‘Geniet ervan’, zei de trainer, ‘maar denk vanaf zaterdag weer aan de volgende wedstrijd’. De kussen van een vrouwelijke fan neemt hij maar al te graag in ontvangst. “Tja, zo gaat dat hè, als je wint…”

foto Geert van Erven

Be Sociable, Share!