Wrang

foto Geert van Erven

Waarom die man het in de eredivisie (vooralsnog) niet echt gered heeft, is een raadsel. Met afstand was Marc Höcher de beste speler van het veld in het duel tussen FC Oss en Willem II. Achteloos strooiend met crosspasses uit stand, overzicht, techniek, loopvermogen. Hoogtepunt was het subtiel doodmaken van een hoge bal en in één beweging ploeggenoot Haemhouts voor de goal zetten.

Dat uitgerekend Höcher  – zonder dat hij het zelf wist – verantwoordelijk was dat Oss langszij (1-1) kwam, was wrang. Voor hem en met name Willem II. “Ik had nooit het gevoel dat zij ooit zouden scoren”, somberde Arjan Swinkels en dat was ook zo. Zoals gebruikelijk dit seizoen hadden de Tilburgers het in de tweede helft lastig met het toen opportunistische spel van de thuisclub. Die toen het gevecht om de tweede bal domineerde en daardoor meer offensieve acties kon ondernemen. Zonder dat die overigens veel gevaar opleverden.

In de eerste helft kreeg Oss geen poot aan de grond. Willem II zette de Osse spelers overal vast, hetgeen tot soms onthutsende capriolen leidde bij balbezit van de gastheer (Antonio Stankov!). Niettemin had Willem II een mazzeltje nodig om op voorsprong te komen. Via Bart van Muijen caramboleerde een schot van Hans Mulder achter Vincent van Trier. Een aantal topploegen sneuvelde eerder dit seizoen in het Heesen-stadion, maar na FC Den Bosch en Sparta leek ook Willem II – eenvoudig – op weg naar een driepunter.

Exponent

Maar Oss kan onverwacht uit de hoek komen, bleek weer eens. Met ditmaal Van Muijen als exponent daarvan. De verdediger klapte dinsdag door zijn enkel en trainde sindsdien niet meer. Spelen leek onmogelijk, maar toch beet hij zich erdoorheen aan die linkerkant. Ondanks zijn zwakke linkerbeen en met sneltrein Virgil Misidjan tegenover zich. Dat Oss langszij kwam, was niet anders dan uiterst fortuinlijk. Pereira en Swinkels wilden beiden een bal wegtrappen. Pereira was iets eerder en schoot Swinkels aan. Via het lichaam van Höcher zwabberde de bal vervolgens over de doellijn. En raar maar waar, in de slotfase mocht Willem II nog blij zijn dat het daarbij bleef, want Tim Nelemans liet een enorme kans liggen. “Ik weet niet precies hoe het kwam, maar die had er in gemogen. Was ook goed geweest voor mijn marktwaarde”, zei de spits die moet vertrekken bij FC Oss.

Willem II was not amused, logisch. Maar de baleritus ten gevolge van de vier verliespunten in een week tijd verdween rap naar de achtergrond in de wetenschap dat zich veel schokkender zaken hadden afgespeeld. Tijdens de rust werd reserve Danny Guijt met spoed naar zijn familie geroepen. Zijn vader was onverwacht overleden. Het plaatste alle bespiegelingen in een totaal ander perspectief.

 

Be Sociable, Share!