‘Willem II zit in mijn bloed’

foto Geert van Erven

Drie keer was Bas van Loon basisspeler in de eredivisie. Drie keer ook buitenhuis. Maar wat graag wil de 20-jarige verdediger in het rood, wit en blauw en in het Tilburgse stadion  officiële duels voor de hoofdmacht van Willem II spelen. De laatste kans daarop werd Van Loon onlangs geboden, toen de nieuwe technische leiding hem polste voor een terugkeer. “Ik start bij de beloften. En daar hoop ik zodanig te overtuigen, dat ik mijn droom op termijn kan realiseren.”

Na een seizoen bij Baronie dat hem naar eigen zeggen niet bracht wat hij ervan verwachtte, leek de linkspoot zijn sportieve loopbaan een vervolg te gaan geven bij DESK. “Met daarbij de afspraak dat ik vrij was om te praten als zich een BVO zou aandienen.” Niettemin meldde Van Loon zich onlangs met een beetje lood in de schoenen bij Ad van Seeters, toen Willem II – onverwacht – in beeld verscheen. “Aan de gesprekken die ik had met de coach en de overige mensen van DESK had ik positieve gevoelens overgehouden. Ik had zin om voor DESK te spelen. Maar ja, Willem II …. Ik ben in 2010 op een vervelende manier vertrokken, maar hoe je het wendt of keert, die club zit toch in mijn bloed.”

In Breda besefte Van Loon pas hoe goed hij het al die jaren in Tilburg had. “Alles was tot in de puntjes geregeld, maar als je bijna tien jaar ergens rond loopt, ga je dat als vanzelfsprekend beschouwen. Wat het dus niet is, weet ik nu. Ik weet dat dit normaal gesproken mijn laatste kans is. Ik onderteken nu een contract voor een jaar en in die tijd zal ik moeten laten zien, dat ik klaar ben voor de stap. De overgang van drie naar zes keer trainen per week zal even wennen zijn, maar dat zal snel goed komen. Echt, je kunt je niet voorstellen hoe blij ik hiermee ben!” In het kielzog van Van Loon verhuist overigens ook de talentvolle doelman Dylan Jonkers van DESK naar Jong Willem II.

Be Sociable, Share!