‘Wil me laten zien’

Zijn naam doet Engelse roots vermoeden, maar Mitch Stockentree zegt een volbloed Tukker te zijn. “Met vanuit een ver verleden een beetje Italiaanse invloeden, kwam ik laatst tot de ontdekking.” De 21-jarige Enschedeër voetbalt vanaf deze zomer voor FC Oss. Maximaal twee seizoenen – contract voor één jaar plus optie extra seizoen – als het aan het hem ligt.

“Ja, ik zie mijn overgang naar Oss als een tussenstap. De Jupiler League is een podium waarop je meer aandacht krijgt in vergelijking tot het beloftenteam van FC Twente. Daar wil ik gebruik van maken, wil mezelf laten zien”, zegt de rechtervleugelverdediger met een overtuiging die aan duidelijkheid niets te wensen over laat. “De rechterflank bestrijken, dat is mijn ding. Zoals die back van Tsjechië? Ja, daar heeft mijn spel wel iets van weg.”

Dat vond ook Michel Preud’homme, de trainer die veel vertrouwen in hem had. “Ik maakte in die tijd reuzensprongen. Vanuit de A1 van Twente naar het tweede en vervolgens snel naar de eerste selectie. Zat vaak bij de wedstrijdgroep en speelde zelfs een Champions League wedstrijd tegen Werder Bremen.” De ene coach is de andere niet. Co Adriaanse en nadien Steve McClaren kozen toch eerst en vooral voor de ervaring van Rosales en Cornelisse.

Hoewel Stockentree afgelopen seizoen onder Patrick Kluivert in het kampioensjaar van Twente 2 als rechtsbuiten opereerde. “Dat ben ik van origine, maar Oss heeft me gehaald als rechtsback. Ik wil zoveel mogelijk aanvallen, die drang heb ik in me. Of dat ook kan bij een club als FC Oss? Daar heb ik wel over nagedacht. Maar uiteindelijk zei mijn gevoel dat dit goed gaat komen. Ook na de gesprekken met de leiding van Oss, ja. Bovendien, ik vertrouw op mijn eigen kwaliteiten.”

Vol op voetbal

Hoe dan ook wordt het in meerdere opzichten omschakelen voor Stockentree. “Ik ben gewend om tweemaal per dag te trainen. Bij Twente was ik vaak om negen uur in de ochtend al op de club. Bij Oss zal die intensiteit met vier of vijf trainingen per week in de middag anders zijn. Baantje of studie erbij? Voorlopig niet, ik zet vol in op het voetbal. Zo zal ik de ochtenden gebruiken om aan krachttraining te doen”, verzekert Stockentree, die tien jaar deel uit maakte van de FC Twente-familie en nu voor het eerst op zichzelf gaat wonen. “Alleen in de weekenden zal ik straks naar Enschede rijden. Deze move naar FC Oss zie in eerste instantie als een investering in mezelf.”

Be Sociable, Share!